Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Felvitelire keresek verset!...

Felvitelire keresek verset! Segítene valaki?

Figyelt kérdés
Most megyek, majd nyolcadikba és dráma szakra szeretnék menni. Ennek a szaknak a felvételijén 5 verset kell tudni, mely koromhoz illő (13-14)! Ha valaki tudna ilyen verset kérem, hogy segítsen!! :)

2012. jún. 24. 18:47
 1/5 anonim válasza:

[link]

Petőfi Sándor: Színházban

Radnóti Miklós: Tétova Óda

2012. jún. 25. 00:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Ady:EGY ESTE A BOISBAN

kOSZTOLÁNYI:HAJNALI RÉSZEGSÉG

sZABÓ LŐRINC: SEMMIÉRT EGÉSZEN

nEM KÖNNYŰEK, DE GYÖNYÖRŰEK! hA MEGÉRTED ÉS SZÍVVEL MONDO ŐKET, FEL VAGY VÉVE.

(a BETÜKÉRT ELNÉZÉST)

2012. jún. 25. 16:18
 3/5 A kérdező kommentje:

1. A petőfi tetszik

2. Köszönöm, még megnézem őket!!

2012. jún. 25. 20:22
 4/5 anonim válasza:

Szia!

Fúha!

Itt nézegetem a válaszokat! Hát érdekes meglátások vannak egy úgymond, még elég fiatalnak!

Adyt egy 16-18 éves már jól mondhat, ha megtanult elemezni.

A Hajnali részegséget 13-14 évesnek?

Én is megtanultam (nyilván nem 14 évesen), mert az embernek szüksége van arra, hogy az agyát tágítsa, stb., de komolyabb célom nem biztos, hogy van vele.

Ugyanis ne akarjon már egy 14 éves egy idős ember szájával beszélni. Ráér még vele.

Mert miért ne tudná elmondani egy fiatal is jól? El tudja! Hogyne tudná! Egyedüli probléma, hogy hiteltelen lenne, amíg nem ért meg egy bizonyos kort, lásd:

"már ötven éve tündököl fölöttem

ez a sok élő, fényes égi szomszéd"

Nem hinném, hogy "olyan sok" "halottja" lenne egy fiatalnak, és ezt most minden rossz szándék nélkül mondom.

Olvasgatni, művelődni mindenképp, de amúgy tanulni (hangsúlyozom: MÉG) fölösleges.

Gyermekverseket szeretnek, vigyél különlegességeket, talán Varró Dani még belefér ebbe (nem a különlegességbe, hanem a gyerekvers kategóriába), és egy fiúnak (ne haragudj, nem tudom milyen nemű vagy), Petőfi forradalmi költészetét kedvelik. Úgy emlékszem, általános utolsó éveiben ez törzsanyag. :)

Remélem, amikor versekkel kapcsolatban felelés van (ha van nálatok ilyen még a suliban), mindig jelest kapsz.

Kívánom, sikerüljön.

2012. aug. 6. 22:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! lány vagyok és mindig 5*-as kapok :)
2012. szept. 5. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!