Ha kozmetikusnak tanulok, meg kell vennem az eszközöket, és krémeket év közben?
Ingyenes okj-s szakma, mert nekem ez az első. Kozmetikus + kézápoló és mükörömépítő. Valakitől úgy hallottam, hogy meg kell vásárolnom a krémeket, eszközöket, ( mert az iskola nem biztosítja amin gyakorolok? )év közben. Persze nem a több százezer forintos gépekre gondolok.
Valakinek van tapasztalata?
Legjobb lenne a sulitól megkérdezni. A gyakorlati oktatás is ott lesz, vagy kell keresned oktatót?
Nálam a suliban csak elmélet volt a gyakorlatot az általan kiválasztott helyen és oktatónál kellett megtanulnom (persze ha nem találtam volna senkit, az iparkamara jelölt volna ki valakit). Az én esetemben csak az okj vizsgára kellett megvenni mindent, hisz azzal, hogy az oktató odafogadott maga mellé, vállalta ennek minden velejáróját, költségét (persze a valóságban nem minden papírforma szerint működik...)
Mivel én Gigivel tanultam az oktatómnál, ezért azzal mertem menni vizsgára (amit azóta nagyon megbántam, mert hihetetlenül drága, és nem is tudtam elhasználni, így rajtam maradt nagy része), az kb. 80E volt... Szóval javaslom, hogy ha már tanulsz, ismerj meg minél több terméket, és a végén majd az alapján dönts.
Műkörömépítés is bele fog tartozni? Ilyenről még nem hallottam.
Köszi szépen :)
Azt egyben kellett kifizetned?
Igen, beletartozik. Úgy van, hogy 2 éves, az első évben nem foglalkozunk a körmös részével, csak a másodikban szombatonként.
Szerintem tök jó, hogy egyben van, hisz úgymond 2 szakmát ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!