Mondanátok nekem olyan okj-s szakokat amivel el lehet helyezkedni itthon ill külföldön?
Nem csak azért melóznék. Nyelvet is tanulnék vele, pénzt is keresnék vele és pihennék is. Lehet útána újjult erővel kezdenék bele a tanulásba. Amugy nem vagyok valami hűde jó tanuló és engem a közgazdaságtan valamint ennek különböző irányzatai érdekelnének aminek ugye lecsökkentették az államilag finanszírozottak számát így 100% h ne mtudnék bekerülni.
Másrészt sosem árt, ha van a kezemben egy olyan tudás amivel el lehet helyezkedni bármikor. Mi a garancia, hogy el tudom végezni a fősulit? Semmi. Ha el is tudom végezni lehet, hogy sehova sem vesznek fel, mert ugye közgzdászból sok van és engem csak az érdekel.
Ha van egy szakmai végzettségem ami lehet felőlem pincér, asztalos vagy bármi, amit sok helyen keresnek azzal meg valamelyest be tudom biztosítani a jövőmet.
Megértelek, kérdező. Én is valami hasonlón töröm a fejem. Jövőre érettségizem, de maradok a suliba szakmai képzésen (vendéglősnek vagy utazás-ügyintézőnek fogok tanulni, de a vendéglős mind a 3 szakmát lefedi, tehát pincér, cukrász és szakmács is lehetnék egyszerre).
Egyébként közgazdasági osztályba tanulok és nagyon imádom. Nagyon érdekel és ez irányban szeretnék továbbtanulni, viszont most kicsi esélyt látok erre. Hacsak nem megyek ki pár évre külföldre melózni, hogy legyen spórolt pénzem. Ugyanis a szüleim nem tudják finanszírozni a kb. 200.000Ft-s tandíjat.
Pedig ez érdekel, és később mindenképpen szeretnék ezzel foglalkozni.
Legrosszabb esetben pedig FSZ-re megyek majd, ott - most még - van államilag támogatott képzés is :)
Én azt gondolom, hogy felszolgálóként találnál magadnak melót. Ahol én lakom, több helyen is látom kitéve, hogy 'pultost/felszolgálót felveszünk, érdeklődni ...' meg ilyesmi. :D
Mást, nem annyira tudok, amivel jól el lehet helyezkedni, de biztos jönnek még, akik tudnak tanácsot adni.
Ha másra nem, arra jó a válaszom, hogy megtudd, más hasonló helyzetben van. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!