Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet javítani gyermeke...

Hogyan lehet javítani gyermekem fogalmazási képességét? 13/F

Figyelt kérdés
Gondoltam iratok vele naplót. Csak napi 5 mondat ami összefüggő. Olvasni sajnos nem olvas (még). Esténként beszélgetünk és ha van még idő én szoktam nekik olvasni (12L, 10L)Bár mostanában inkább a beszélgetést kérik. -vagy hagyjam majd kialakul nála.

2012. jún. 19. 16:19
 1/6 anonim válasza:
Pedig a legjobb az lenne neki, ha minél többet olvasna. Azután jöhetne a napló, hogy a megtanult, szerzett új szavakat, kifejezéseket alkalmazni is megtanulja.
2012. jún. 19. 16:21
 2/6 anonim válasza:

Ahogy előttem is írták, olvasson olvasson olvasson!

Könyveket, regényeket, valami fiúknak való kalandos vagy fantasztikus könyveket.

Pl. Harry Potter?

2012. jún. 19. 16:41
 3/6 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy MÉG nem olvas! Én valódi könyvmoly vagyok, és nyolc évesen már faltam az oldalak százait! Nagyon-nagyon le van maradva, ha azt szeretnéd, hogy olvasni és választékosan fogalmazni akaró és szerető ember váljék belőle. Nekünk anyu kisbaba korunktól kezdve olyan 8-9 éves korunkig olvasott, akkor pedig én kértem, hogy hadd olvassak magam. Úgy emlékszem, attól fogva a húgomnak is én olvastam. Ezt nagyon korán el kell kezdeni, az olvasás szeretete nem adottság, amivel születik az ember, hanem ajándék, amit jó esetben a szüleitől kap azáltal, hogy megtanítják rá. Aki nem olvas, az nem egyszerűen egy kiváló szórakozási formától fosztja meg magát, de jó eséllyel nem lesz sem megfelelő szókincse, sem helyesírása. Semmiképp se hagyd rá!
2012. jún. 19. 16:58
 4/6 anonim válasza:
szerintem ha tényleg érdekelné a dolog nem kéne sok konyvet olvasnia,persze lehet tévedek de engem pl megszoktak dicsérni,hogy szépen fogalmazok,és 14 év alatt egyetlen konyvet olvastam el,mert amugy utálok olvasni.elobb utobb neki is menni fog valaminnyire,de szerintem ha erolteted csak megutálja az olvasást.
2012. jún. 19. 18:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok. Életemben ha egy könyvet elolvastam (persze ezzel nem dicsekedni akarok), de fogalmazni egész jól tudok, sőt mindig megdicsér a tanár.
2012. jún. 19. 19:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Le vagyunk maradva ez igaz. De én a férjemmel szinte 3 éves koruk óta minden este olvasok . Előtte is versekre és éneklésre aludtak el. (Bóbita) Rengeteg könyvet kiolvastunk így együtt. Minden este Ők kérik fél nyolc nyolc órakor, hogy na megyünk már olvasni? Folyamatosan járunk könyvtárba. Otthon is este nem a tv. szól hanem beszélgetés és olvasás van ( mindig van a táskámban egy könyv) Tehát a minta adott szerintem . A másik kért gyermekem 10/L, 12/L olvasnak/olvasgatnak. De amikor a fiamnak említem mintha keresztre akarnám feszíteni. Szókincse jó. Nagyon érdeklődő gyerek, sokat kérdez. Megjegyzem én is hetedikes koromban kezdtem el olvasni.
2012. jún. 20. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!