Diákigazolvány érvényes matrica nélkül?
Nem.
Matrica nélkül nem tudod igazolni hogy még mindíg suliba jársz.
Valamelyik nap is volt egy hasonló kérdés. Aki nem jár jelenleg suliba, az ne válaszoljon már, mert nem tudja mi a helyzet..
Én is most vagyok 18, legalább hetedikes korom óta nem kaptam semmilyen matricát, mégis érvényes a diákom. Soha senki nem kötött bele. Ha kellene kapnom, mert csak úgy lenne érvényes, akkor csak adnának a suliban.
ezt találtam!
Az oktatási intézmény maga köteles megrendelni a diákigazolványokhoz szükséges érvényesítő hologramos matricát, a meghatározott határidők betartásával.
Érvényesítő matrica kizárólag az Oktatási Hivataltól rendelhető postai úton (1964 Budapest), faxon (06-1-477-3196) vagy a webes felületen ( [link] előzetes regisztrációt követően.
Az új jogszabály értelémben a tanköteles korú (jelenleg 18 év) tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31-éig, amelyben a 18. életévüket betöltik. Az ő számukra tehát nem kell érvényesítő matricát rendelni.
Ha ígyvan egy helyeslést elfogadnék!
Az új jogszabály értelémben a tanköteles korú (jelenleg 18 év) tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31-éig, amelyben a 18. életévüket betöltik. Az ő számukra tehát nem kell érvényesítő matricát rendelni.
Ennyi a lényeg. Tehát érvényes matrica nélkül!
nem tudom,minek ír olyan ide,aki nincs tisztába a dolgokkal.
a mostani szabály úgy van,hogy 18 éves kor ugye a tankötelezettség még most.tehát addig köteles a gyerek iskolába járni,és nem hagyhatja abba,majd ha betöltötte azt az életkort,akkor kap matricát. (spórolnak ezzel is)
amikor még 16 év volt,persze hogy ragasztottak az embereknek vinyettát a diákjára,és ha visszacsökkentik akkor újra adnak annak,aki még suliba jár 16 éves kora után is.
Nekem 97/98 óta folyamatosan volt rajta,van,és lesz is amíg suliba járok.
21/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!