Ha egyetemen tanulok FSZ képzésen, az ugye OKJ-snak számít? Hogy lehet, hogy nem jár családi pótlék?
Bocsi, hogy válaszolok attól függetlenül, hogy nem vagyok annyira jártas a témában.
Honnan tudod, hogy nem jár családi pótlék? Tuti? Érdemes azért megkérdezni a főiskolán/egyetemen, ahova mész FSZ-re, hátha tudnak segíteni.
Ez most csak azért írom le, mert tesóm egyetemista, most végez alapszakon és mind a 3 évben kaptak anyumék családit utána is. Nem tudom hogy működött, azt hiszem neki kellett igényelnie valahol. Igaz nem nagy összeg, 1000 valahányszáz Ft, de akkor is több, mint a semmi.
Szerintem járj még utána, hátha. :)
nekem úgy volt hogy középiskolába jártam érettségizős osztályba nappali tagozaton,és mikor betöltöttem a 20. életévemet nem kaptam családi pótlékot,de előtte minden hónapba utalták,sőt a gyakorlati fizetésemet is amikor szakiskolába tanultam.
a felsőoktatásban pedig úgy van ahogy az előttem szólók is leírták.
Első félévbe veszel fel plusz kreditér tantárgyakat így jobb átlagod lesz, kb.10000 Ft.
Bursa hungaricat érdemes megpályázni mert szinte mindenki megkapja: 60000 Ft
Szociális segély legkevesebb 5000 Ft.
Azért egyetemen is kapsz annyit mint a családi pótlék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!