Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Biológia BSc elvégzése után...

Biológia BSc elvégzése után milyen mesterképzésre érdemes menni, ha az számít, hogy minél több pénzt keressek?

Figyelt kérdés
És mennyit kereshetnék vele körülbelül?
2012. jún. 14. 21:59
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Mármint az orvosoknál sok a probléma, csak úgy halmozódik. (szinte semmi fizetés, HATALMAS felelősség, semmi megbecsülés, végtelen stressz)
2012. jún. 14. 23:42
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha utálod a növény-állatos, ökológiás részt, akkor nem hiszem hogy tetszene bármi is itt biosz szakon, mert szinte 90% csak ezek vannak. Ha sejt-és molekulárisra szakosodt, akkor ökológia csak 2 félévbe lesz, a többiben növényszervezettan/rendszertan/élettan, állatrendszertan/szervezettan, élettan, genetika, mikrobiosz és kb. ennyi. olyanokat, mint gimiben, hogy kiválasztás, szaporodás egyebek nem igen lesznek, vagyis csak pár tárgy erejéig (humábiológia).
2012. jún. 14. 23:46
 13/15 A kérdező kommentje:
Hát tudom.. orvosira akartam menni egyébként, csak oda most idén biztos nem vennének fel, meg ott vannak még a feljebb leírt problémák. Szóval az egyetlen opcióm az a biológia. Abban reménykedem hogy az MSc már jobban fog tetszeni
2012. jún. 14. 23:52
 14/15 anonim ***** válasza:
Te tudod, mondjuk mielött ide jöttem én nem szerettem annyira a növényeket, az állatok érdekeltek, most meg már nem tudom eldönteni, hogy mikro- vagy növénybiológára menjek msc-n. Sok olyan van itt, akik lecsúsztak az orvosiról és b tervnek jelöltek meg ezt, bár nem értem miért, kb. semmi köze az orvosihoz. De ez nem az a szak, amit azért tanulnak, mert sok pénzt lehet vele keresni, sőt én eddig csak olyat olvastam, hogy egyáltalán nem keresett szakma, de én úgy tartom, hogy ha akarok, akkor el tudok helyezkedni. Elég monoton meló, akik már dolgoznak, szerintuk egész napos meló, gyakran éjszakázni is kell, kevés magánélet, de ez nem tudom mennyire igaz. A pénz menyisége növekszik a "tudás" szerinte, tehát Phd-sek többet kapnak, jobban el tudnak helyezkedni stb.
2012. jún. 15. 00:05
 15/15 A kérdező kommentje:
A mikrobiológia is érdekelne egyébként.
2012. jún. 15. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!