22 évesen késő már kitanulni a szakács szakmát?
tegnapelőtt 10:32:
Úgy esett a biomérnökre a választás, hogy régóta érdekel ez a terület amúgy is, csak sohasem mertem nagyot álmodni. Aztán elkezdtem a programozást, majd mérnök informatikát, és 5 év alatt átképeztem magamat mérnöki területre, 2-es matekból. Most már van esélyem egy komoly egyetemre is, mint a Pázmány infó kar, ahol van ez a 2008-ban alakult szak a bionika. Konkrétan ez nem is biomérnök, hanem az informatika, elektronika és biológia vegyítése. Sokfelé lehet tovább haladni, mint implantátumok, robotika, orvosi eszközök, hatóanyag gyártás, genetika, neurológia, ember-gép összeköttetés stb...Ez nagyon új területe a tudományoknak, és rengeteg lehetőség van benne. Nemsokára forradalom lesz e-téren. Láttam miket fejlesztenek ezen az egyetemen, vakoknak készült 64 szürke árnyalatban látó retina chiptől kezdve, nyaktól lefelé lebénult embereket stimuláló eszközig, mellyel tudott triciklizni az illető. Ezen kívül sok találmány is születik itt, ami köré a diákok spin-off cégeket alapítanak, és nagyon jó karrierlehetőség van benne, akár itthon, akár külföldön. Egyszóval érdekes új terület, és egyelőre még kevesen csinálják.
"Röviden" ennyi a válaszom :)
ma 06:08
való igaz, a tanároknak is ez a véleménye: a gyerekek bután jönnek ki
de felnőttekről beszélünk...egy elszánt felnőtt szorgalma messze felülszárnyalja egy gyerekét, főleg, hogy kevés gyerek jár öncélból a gundelba, a legtöbbet a szülei nyomták be, hogy "legyél szakács fiam/lányom"
volt nálunk egy lány, semmi extrát nem lehetett kinézni belőle, elvégezte a felnőtt szakács képzést, és most egy nagyon nívós helyen dolgozik és versenyeket nyer...
vezetőként öreg hiba, ha lebecsülöd az ambiciózus felnőtt munkaerőt, hidd el nekem, bennük nagyobb jövője van a szakmának, mint ezekben a kisgyerekekben, akik már abban az össznépi hülyítésben nőttek fel, hogy "te is sztár vagy, csináld meg a saját szerencséd, légy gazdag" stb...
az önfejlesztés lehetőségei ma már határtalanok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!