Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségin a 10-10 százalékot...

Érettségin a 10-10 százalékot hogy kell érteni? (lent)

Figyelt kérdés
Tehát ugyebár van egy olyan szabály, hogy szóbelin is illetve írásbelin is minimálisan 10%-ot el kell érni, az összesített pedig 20%-tól kettes. Tegyük fel, hogy a magyar érettségiről beszélünk most mondjuk. Ott 100 pontos az írásbeli és 50 pontos a szóbeli azaz összesen 150 pont. Most akkor ennek a 150 pontnak a 10%-ára értik ezt, hogy mindegyiken meg kell szerezni (tehát írásbelin is legalább 15 pontot és szóbelin is legalább 15 pontot), vagy pedig az azon a vizsgarészen elérhető maximumnak a 10%-át (tehát írásbelin 100-ból 10-et, szóbelin 50-ből 5-öt)? Remélem érhető volt a kérdés nagyon megköszönöm ha válaszoltok!
2012. jún. 14. 14:54
 1/5 anonim ***** válasza:

Irasbeli min 10 pont

Szobeli min 5 pont

Osszesen min 30 pont

2012. jún. 14. 14:56
 2/5 anonim ***** válasza:
Külön kell az írásbelinél 10% (10 pont), és külön szóbelinél 10% (5 pont). Azaz a második gondolatod helyes.
2012. jún. 14. 14:58
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És ez csak a kettes elérésének a szélén van? Mondok egy példát, bár nem túl életszerű, csak hogy átlássam. Tegyük fel, én 4est akarok, amihez ugye az összes pontszám 60%-a kell, ami 90 pont. És tegyük fel, írásbelin elértem 89-et, akkor ahhoz már csak ugye egy pont kéne. Ha szóbelin megszerzem azt az egy pontot, és semmi többet, akkor 4-es, mert megvan a 90 pont, vagy buktam, mert nincs meg a 10% (5 pont)? Tehát hogy ez a szabály csak a bukás közelében érvényes vagy minden körülmények között.
2012. jún. 14. 15:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Minden korulmenyek kozott.

Viszont ahhoz,hogy szobelin ne legyen 10% azt szinte csak szandekosan akarva tudod elerni, mivel a tanarok is igyekeznek megadni a 10%-ot.

2012. jún. 14. 15:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Csak mert nálam pont ez a helyzet állt most fel amit leírtam. És hát gondoltam nekem a 4es tökéletes és olyan sok tantárgy van ami nem sikerült jól, inkább azokra tanulok magyart meg elő se veszem 1 pontot csak összekaparok. De akkor ezek szerint nem elég 1et hanem 5öt kell.
2012. jún. 14. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!