Sokan miért akarnak már 15-16 évesen nyári munkát vállalni? Egyáltalán mire kell nekik annyira a zsebpénz?
"mire kell nekik annyira a zsebpénz"
Ruhára, telefonra, nyaralásra...
Akik ennyi idösen dolgozni akarnak, azoknak NEM zsebpénz kell, hanem a megélhetésükhöz van szükségük pénzre, és nem unalomból, hanem muszájból keresnek valami lehetöséget.
Tudod, vannak olyan családok, ahol a gond nem az, hogy MIT egyenek, hanem hogy szeretnének enni, csak nincs mit.
Én tavaly azért mentem el nyári munkára, hogy amit megkerestem a két kezemmel, azt oda tudtam adni a szüleimnek, így az ÉN pénzemből lettek megvéve az iskolai cuccok, a ruhák: ami megmaradt, az ment a háztartásba.
Amúgy nyári munka mellett is lehet pihenni a szünidőben.
Viszont ha a 15-16 éves gyerek elmegy dolgozni, odateszi magát, és keres valamennyit, annak előnye is van: egyrészt a gyerek megtanulja becsülni a holmiait, másrészt átgondolja, hogy tanul-e vagy inkább elmegy dolgozni azonnal( ez kemény fizikai munkárb vonatkozik), harmadrészt lesz fogalma a munkások életéről.
Az nem igaz, hogy csak protekcióval lehet munkát szerezni. Tavaly volt 1 hét próbaidőm, de mivel meg voltak elégedve velem, így legalább 1.5 hónapot dolgoztam segédmunkásként napi 8 órában reggel 6-tól délután 2-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!