Egyetem/fősuli első félévben szokás dolgozni?
Szeptembertől vidékről Bp-re költözöm, egyetemre/fősulira megyek.
Szokás dolgozni első félévben? Ti dolgoztatok?
Ez nem szokás kérdése.
Mindenkinek az anyagi helyzetétől függ, hogy rá van-e szorulva a tanulás melletti munkára. Nyilván az is számít, hogy milyen szakra jársz, mennyi időd lesz mellette egyáltalán. Ha nem is vagy rászorulva, hogy dolgozz, akkor is még a lelkiismereted bejátszhat, hogy ne függj annyira már a szülőktől.
Ezt neked kell eldönteni, mérlegelni. Ne mások miatt akarj dolgozni, mert hogy az sikk, vagy épp elvárt.
Akár kollégiumban,akár albérletben,akár ismerősöknél laksz majd,szerintem heti 2-3 nap belefér...gondolj bele...a szabadságod a tét...
Én is most költözöm majd albérletbe,muszáj lesz heti 3-4 napot dolgoznom,amiben éjszakázás is van,mert csak így tudom fizetni a lakbért...
Szerintem leginkább azon múlik, hogy milyen lesz az órarended, be kell-e majd minden órára járni, és találsz-e egyáltalán olyan munkahelyet, ahova felvesznek úgy, hogy csak délutánonként, és nem is minden nap tudsz menni...
Ha nem vagy rászorulva a munkára, akkor szerintem ne dolgozz még szeptembertől, bele kell rázódni a suliba, nagy lesz a hajtás, nehogy a munka miatt bukj meg rögtön valamiből.
Nekem elég sok tárgyam/órám volt az első félévekben, reggel 8-tól 3-4-ig szinte minden nap bent voltam, és én hazajártam, szóval esélyem sem volt munkát találni.
Igazából szerintem a hosszútávú "rendes" munkákkal az a gond, hogy nem tudsz 3-4 hónapnál előrébb tervezni a suli miatt, mert mondjuk szeptembertől olyan az órarended, hogy ráérsz jobb esetben minden délután 4-től, aztán decembertől már vizsgaidőszak van, a vizsgák akár 4 után is lehetnek, de ha délelőtt le is tudod őket, azért több időt vesz el a konkrét tanulás, mint amennyit bent ültél az órákon előtte. Aztán februártól újra be kell járni órákra, valószínűleg teljesen más órarended lesz, mint amilyen szeptembertől volt, tehát a munkahelyen is más időbeosztást kell kérni, amit vagy tolerálnak vagy nem...
A legjobb szerintem, ha az első félévben csak suli, már ha anyagilag megteheted, aztán majd meglátod, hogy mennyi időd marad dolgozni, és hogy egyáltalán találnál-e munkát.
"Nem tudom te milyen szakra jársz, de elég kevés az olyan, ahol egy héten 3 nap szabaidőd is van."
Nem tudom,te hol élsz,de én természetesen nem csak a hétköznapokról beszélek.
Nappali tagozaton a pénteki nap a legtöbb helyen már nem olyan húzós,ilyenkor simán belefér a napba egy 8 órás műszak...emellett ott van a szombat és a vasárnap is...ez már 3 nap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!