Mennyire számít érettségin a szóbeli a végleges eredménynél?
Szóval ha nagyon elrontom és alig lesz 20% akkor megbuktatnak? Vagy figyelembe veszik az írásbelit?
Hogyan van pontosan a végeredmény kiszámítása?
Lehet hogy hülye kérdés, de nekem fontos lenne!
És ha lehet normális válaszokat írjatok...
hihetetlen mennyien mennek úgy érettségizni, hogy az alap dolgokkal sincsenek tisztában...
nyelvél 33 pont a szóbeli, törin 60, de a többségnél 50.
A pontokkal tisztában vagyok...
Az érdekel hogyan történik a százalékolás, mivel nem egy embertől hallottam, hogy hiába felel közel 100%-ot, ha az írásbelije tegyük fel 50% volt akkor nem sokat javít rajta (és ezt a tanár mondta).
Épp ezért nem értem, hogy oké megkapom a szóbeli X pontot, de a végén az átlagolás mégsem rendes átlagolás.
És ahány tanárt kérdeztem, annyi különböző verziót mondtak...
De ez egyszerű matematika. Csak egyféleképpen lehet számolni..
A te példádban, ha valaki 50%-os írásbelit ír pl. magyarból, akkor az azt jelenti hogy 100-ból 50 pontot ért el. Emellé ha csinál 100%-os szóbelit, akkor kap még 50 pontot. 50+50=100 pontja lesz, max pontszám pedig 150 (100 írásbeli és 50 szóbeli). 100/150*100=66%-os érettségi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!