Ti ezt tudtátok az arab számokról?
Mennyire köztudott, hogy az arab számokat régen szögletesen írták és a leírt számban lévő szögek száma megegyezett a szám értékével?
Én lassan 30 éves leszek, de erről most hallok először, szóval ezt amúgy mindenki tudja?
Azt hallottam már,hogy szögletesen írták a számokat,de ezt az összefüggést pontosan nem tudtam!
Megint tanultunk valami érdekeset!
Köszi
Mennyi ész! ... és mind a másé! :)))
Persze volt benne logika, különösen, amíg kőtáblára vésték, mennyivel egyszerűbb volt kifaragni, mint kerekítve felvésni.
bakker,végre egy értelmes kérdés,és van benne tudás is.kár hogy a kérdéseket nem lehet pontozni,menne a zöld újacska. :)
én eddig nem is tudtam hogy így írták a számokat,meg a szögek miatt alakult így.
csak az a kérdés,hogy 10-től felfelé mi a szitu?mert 10-nél számításaim szerint 1 szög van,11-nél pedig kettő és így tovább.mert gondolkozok,de nem jövök rá a logikájára.biztos van valaki akinek leesik :D
Nem hiszem, hogy ez a logika vezette volna őket.
A 7-es talpa már erőszakoltnak tűnik.
A 9-est pedig sosem láttam leírva ennyi kunkorral a végén!
A 0-val meg mégis elkínlódtak? Ahelyett, hogy húztak volna egy sima függőleges vonalat (annak sincs szöge)?
De szép próbálkozás!
#6-os vagyok megint
Az arabok sosem írtak sem ékírással, sem rovásírással (elég ránézni egy arab szövegre), értelmetlen, sőt gyakorlatiatlan is lett volna szögletes formákra törekedniük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!