Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ti ezt tudtátok az arab...

Ti ezt tudtátok az arab számokról?

Figyelt kérdés

Mennyire köztudott, hogy az arab számokat régen szögletesen írták és a leírt számban lévő szögek száma megegyezett a szám értékével?

[link]

Én lassan 30 éves leszek, de erről most hallok először, szóval ezt amúgy mindenki tudja?

2012. jún. 12. 06:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Azt hallottam már,hogy szögletesen írták a számokat,de ezt az összefüggést pontosan nem tudtam!

Megint tanultunk valami érdekeset!

Köszi

2012. jún. 12. 07:12
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi ész! ... és mind a másé! :)))

Persze volt benne logika, különösen, amíg kőtáblára vésték, mennyivel egyszerűbb volt kifaragni, mint kerekítve felvésni.

2012. jún. 12. 07:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a nullával meggyűlhetett a bajuk.
2012. jún. 12. 08:10
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

bakker,végre egy értelmes kérdés,és van benne tudás is.kár hogy a kérdéseket nem lehet pontozni,menne a zöld újacska. :)

én eddig nem is tudtam hogy így írták a számokat,meg a szögek miatt alakult így.

csak az a kérdés,hogy 10-től felfelé mi a szitu?mert 10-nél számításaim szerint 1 szög van,11-nél pedig kettő és így tovább.mert gondolkozok,de nem jövök rá a logikájára.biztos van valaki akinek leesik :D

2012. jún. 12. 08:31
 5/11 anonim válasza:
100%
Én ezt érettségire készülve hallottam... 26f
2012. jún. 12. 08:48
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy ez a logika vezette volna őket.

A 7-es talpa már erőszakoltnak tűnik.

A 9-est pedig sosem láttam leírva ennyi kunkorral a végén!

A 0-val meg mégis elkínlódtak? Ahelyett, hogy húztak volna egy sima függőleges vonalat (annak sincs szöge)?

De szép próbálkozás!

2012. jún. 12. 09:42
 7/11 anonim ***** válasza:
A négyesben nem 4 szög van.
2012. jún. 12. 09:47
 8/11 anonim ***** válasza:

#6-os vagyok megint

Az arabok sosem írtak sem ékírással, sem rovásírással (elég ránézni egy arab szövegre), értelmetlen, sőt gyakorlatiatlan is lett volna szögletes formákra törekedniük!

2012. jún. 12. 09:47
 9/11 z o l i válasza:

Az arab számokat soha nem írták szögletesen. Sőt az arab számok így néznek ki: (második sor) [link]

a hindu-arab számok európai "evolúciója": [link]

[link]

2012. jún. 12. 16:06
 10/11 anonim ***** válasza:
Ez valami kamu vagy poénkodás.
2012. jún. 12. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!