A 2012-es felvételi pontszámítási rendszer változásai igazságtalanabbak?
Figyelt kérdés
Nagyon sok hírt lehetett hallani az elmúlt időszakban, hogy mennyi embernek nincs nyelvvizsgája és ezért képtelen megkapni a diplomáját időben. Az új felvételi pontszámítási rendszer is ezt a tendenciát erősíti. Hiszen ha valaki egy adott nyelvből emelt szintű vizsgát tesz (ami középfokú nyelvvizsgának számít) jóval kedvezőbb pontot kap, mint ha az adott nyelvből akár felsőfokú nyelvvizsgát tenne. És egy emelt szintű nyelvi érettségi véleményem szerint nem éri el még a középfokú nyelvvizsga szintjét sem! Gondolok itt arra, hogy nyelvvizsgáért max 40 pont jár (ez egy nyelvből egy felsőfok), míg az emelt szintért 50 pont plusz az érettségi százalékokban kifejezve. Ez csak nekem tűnik kiskapunak vagy nektek is???2012. jún. 9. 18:34
11/17 anonim válasza:
Amúgy szerintem kb. egy szinten van a középfokú nyelvvizsga és az emelt érettségi. Sőt...Még talán az emelt nehezebb is.
Szerintem felesleges rágódsz ezen. Amúgy is, kiírtál a kérdésben vmit, de aztán akármire mondok vmit, mindig más problémával állsz elő:DDDD
12/17 anonim válasza:
Szerintem és nyelvtanárok szerint is nehezebb egy emelt szintű érettségi, mint egy nyelvvizsga... de ha szerinted könnyebb, akkor tegyél egy emeltet és örülj neki, hogy több pontot kapsz érte, mint egy nyelvvizsgáért!
13/17 anonim válasza:
én speciel 1 emelttel + 2 nyelvvizsgàval indulok harcba :) ez a lehető legjobb mert habàr az emeltem kva fos lett mégis jobban jàrtam mint a középszint lett volna... ha meg 2 emelt lett volna akk is besz.pom mert még annyi pontom se lenne... azért az emeltet nem szabad félvàllról venni. ! sztem is érdekes a pluszpontok rendszere de a legtöbben 1 emelt 1nyv.vel indulnak..
14/17 anonim válasza:
ja a tavalyi rendszer szerint 410 pontom lenne
most 383
hhát ezzel nem kerülök be. :(
15/17 anonim válasza:
hogy lehetne ennyivel több pontod a tavalyi rendszer alapján???
16/17 anonim válasza:
ez az amit én sem értek.
nincs szerencsém idén de tènyleg semmiben
17/17 anonim válasza:
ha nem érted, akkor hogy jött ki? :) mégis mi az, amiért tavaly ennyivel több pontot adtak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!