Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Most ugye van az a kavarás,...

Most ugye van az a kavarás, hogy 5000-rel több állami finanszírozott lesz, mert nincs elég részfizetős. Szerintetek az orvosi kap még néhány helyet?

Figyelt kérdés
2012. jún. 8. 21:38
 1/8 A kérdező kommentje:
*államilag finanszírozott hely
2012. jún. 8. 21:39
 2/8 anonim ***** válasza:
tuti!Egyik legnagyobb hiányszakma, és sorba mennek külföldre
2012. jún. 8. 21:41
 3/8 reptoid ***** válasza:
Nem fog kapni. Egyrészt azért, mert az egyetemeknek van az un. fizikai keretük, amit nem tudnak tovább bővíteni, értsd nincs több hely az előadóban. Másrészt pedig az orvosinál amúgy sincs részfizetős lehetőség, ott fogják növelni vélhetőleg (de ott sem mindenhol), ahol van részfizetési lehetőség. Na az ottani ő helyüket adják oda az államisoknak talán.
2012. jún. 8. 22:58
 4/8 anonim ***** válasza:
Mesterszakra fog a jelentős része elmenni.
2012. jún. 8. 23:03
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem.

"Igen ám, de tartanak a nemzetgazdasági tárcától, nehogy ott talált pénznek tartsák azt a becsléseink szerint 1,5-2 milliárd forintot, amennyibe a bennragadó részösztöndíjas helyek kerülnének. Úgy tudjuk, az ötezer új állami ösztöndíjas helyből a bölcsész szakok kapnának, de a jogász- és a közgazdászképzés nem. Forrásaink szerint nemcsak részösztöndíjas helyek kiadatlanok, hanem államilag finanszírozottak is: szakértői becslések szerint öt-hétezer hely „ragadt be”. Úgy tudjuk, hogy éppen a kormány által preferált helyekről – műszaki, természettudományos szakokról – hiányoznak a jelentkezők. A tét itt is nagy: a természettudományos képzés sokkal többe kerül az államnak, mint a bölcsész, a jogász vagy a közgazdász. Ha ezer természettudományos helyet újraosztanak, az 2-3 ezer plusz bölcsész szakost jelenthet."

[link]

2012. jún. 9. 00:20
 6/8 anonim ***** válasza:
én mindig mondtam, hogy attól, hogy több hely van pl egy kémia szakon, attól még nem fognak többen jelentkezni vegyésznek. én mondjuk pont az vagyok és az évfolyamunkon keményen ketten maradtunk. pedig lenne még vagy 15 államis hely. :-)))
2012. jún. 9. 09:48
 7/8 anonim ***** válasza:

ma 09:48

Erre csak ennyit:

[link]

[link]

2012. jún. 9. 10:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Jól lecsökkent a jelentkezők száma.
2012. jún. 9. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!