Mi volt a tételed az idei emelt bioszon?
egy jó tanács: ne izguljatok!
én emiatt rontottam el nagyon :S annyira leblokkoltam, hogy alig tudtam gondolkodni. Az elején elkezdtem beszélni, majd kérdeztek..egy valami nem jutott eszembe, bepánikoltam..és kész...mikor kijöttem már a nevemet se tudtam!
én tegnap voltam:
A: Mutációk
B: Gyapjaslepke
Mutációknál kellett a fogalma, fajtái, javító mechanizmusok, Sarlósejtes vérszegénységet kiváltó mutáció, betegség jellege, tünetei, kapcsolata a maláriával, Down-kórt milyen mutáció hozza létre, betegség jellege, tünetei, milyen embereknél magasabb a Down-kóros gyerek születése.
B: A gyapjaslepkéről volt egy fél oldalas szöveg. Melyik törzsbe és osztályba sorolható be a gyapjaslepke, ennek bizonyítására 2 példát kellett venni a szövegből. Milyen korban a legkártékonyabb, milyen helyet foglal el a táplálékláncban? Mit jelent a szexuális dimorfizmus, erre példát a szövegből. Hogyan talál rá a hím a nőstényre, mi segít ebben? A hím magatartása öröklött vagy tanult? Miért? Mi a lepkék szagló szerve? Miért omlik össze hamar a nagy egyedszámú populációjuk? Milyen stratégista a gyapjaslepke? Mi jellemzi az ilyen stratégista állatokat?
Sztem ez egy nagyon jó tétel, 2 ponthoz nem tudtam magamtól elsőre válaszolni, de azt is kiszedték belőlem. Segítőkészek voltak, bár az igaz, hogy nem mindnekihez álltak egyformán... volt akivel elég lekezelően beszéltek :S De az előttem lévő lánynak viszont tényleg minden segítséget megadtak. Nem tudta, hogy a nemzeti park és a tájvédelmi körzet után milyen fokozat következik, először megmondták neki, hogy természetvédelmi..., nem tudta...ezután megsúgták azt is, hogy a második szó is t-vel kezdődik, ekkor azt mondta a csaj, hogy természetvédelmi táj, ekkor már inkább megmondták a biztosok a jó megoldást, mert nem akarták, hogy több hülyeséget összehordjon :D
nem mind1, hogy mit húztak tegnap? elvileg nem húzhatod ugyanazt.
Előttem a nemzeti parkokat húzták, ha azt húztam volna sokkot kapok
előttem ezeket húzták:
A: A belső fül és az egyensúlyérzékelés
B: Az anyagcserék fajtái, jellemzői
A: A nefron működése
B: Környezetszennyezés (ózonlyuk, üvegházhatás, savas esők...)
a többire nem igazán emlékszem, de volt aki a természetvédelemről húzott B tételt (nemzeti park, tájvédelmi körzet, természetvédelmi terület fogalma, erdőtelepítésről szóló törvénycikkek stb)
Volt aki evolúciót húzott, szem felépítését, szabályozást (hormonokról kérdezgettek össze-vissza, ide-oda..), volt akinek a gerincvelő volt az egyik témája stb stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!