Kémia érettségi?

Figyelt kérdés

Elég humán beállítottságú vagyok, (töri-magyar) ezért töri faktra mentem idén. Semmi bajom vele, itt is 5ös vagyok, de a törivel nem sokra megyek manapság. A reál tantárgyak közül csak a kémia áll közel hozzám, de csak 2 éves tantárgy. Abban a két évben végig 5ös voltam, és értettem is. Nem mentem faktra, mert elég "kelekótya" tanár a faktos, és éreztem hogy nem mennék vele semmire se. (Be is jött a megérzés, mert egész évbe összesen nem volt megtartva vagy 10 fakt...) Viszont jövőre lehet tanárváltás lesz e miatt. Lényeg a lényegben, hogy most egy évig kimaradt bármi féle kémia... 4.be érdemes lenne felvenni, és egy középszintű érettségi csinálni belőle? Ezzel mennék valamire?

Mennyire nehéz a középszintű kémia?

2012. jún. 5. 20:38
 1/1 anonim ***** válasza:
A középszintű nem olyan nehéz, de anélkül, hogy belemennétek az emeltes részekbe, esetleg nehéz megérteni, magolás lenne. Így valószínűleg nem csak a "színtiszta" középszintet tanítják elsőre, és a különböző érettségi aspiránsoknak más nehézségű feladatokat adnak. A középszint egyébként ugyanúgy áll számolásokból is, így abból is érdemes jónak lenned. A kémiát egyébként sok reál szakra elfogadják, pl. matek párosítással a legtöbb mérnökire. Biosszal párosítva egészségügyi-orvosi irányba mehetsz, ehhez többnyire már kelleni fog 2 emelt. Szerintem csak olyan szakra érdemes a kémiát tanulni, ahol valóban azzal fogsz foglalkozni, de ez igazából mindegyik másiknál evidens. Tehát pl. vegyészmérnök, vegyész, gyógyszerész, bionika... csak hogy néhányat említsek. A többi - mérnöki - szakoknál fontosabb az erős matek-fizika-programozás tudás. Humán beállítottsággal még mindig mehetsz vmilyen nyelvi szakra - tolmács, fordító - esetleg valamilyen gazdasági képzés. Csak azért ne válaszd a kémiát, mert az "reál", csak ha tényleg akarsz vele kezdeni valamit a későbbiekben. Ha valami olyan tárgyakat akarsz, amik hasznosak lehetnek bárhova, akkor a matek-idegennyelv faktok a legjobbak.
2012. jún. 5. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!