Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ösztöndíj! Melyik megoldással...

Ösztöndíj! Melyik megoldással lenne nagyobb esélyem?

Figyelt kérdés

Van egy szabadon választható tárgyam, amit igazából feleslegesen vettem fel, mert nem kell és nincs már rá időm tanulni sem. Elmenjek belőle vizsgázni és kapjam meg az elégtelent, vagy ne menjek el vizsgázni és így annyi, hogy nem kapok jegyet. Melyik nem rontja kevésbé az esélyemet? Ahogy számolgatom egy ilyen maszek ösztöndíjszámító kalkulátorral, aszerint jobb lenne nem elmenni a vizsgára. De igazából hivatalosan nem tudom. Segítene valaki?

Tudom, hogy minden intézményben máshogy van, de ez szerintem máshol is hasonlóan működik.

2012. máj. 30. 15:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez szakonként is eltér, nem csak egyetemenként, szóval nem itt kellene érdeklődni.
2012. máj. 30. 15:48
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem az számít, hogy elmész-e vizsgázni vagy sem, hanem az, hogy milyen érdemjegyet szerzel belőle. Az általad említett két opció közül én mindenképp az elsőt választanám, azaz elmennék a vizsgára. Mit veszíthetsz vele? Ha elégtelen, akkor legalább megpróbáltad, és ugyanott vagy, mintha el se mentél volna. De legalább megadtad magadnak az esélyt egy jobb jegyre.
2012. máj. 30. 15:48
 3/4 A kérdező kommentje:
igen, csak nem tudom, hogy érdemes-e vesződni vele, utazgatni miatta, amikor egyáltalán nem kapcsolódik a szakomhoz és igazából semmihez. De már rájöttem, hogy igazából tényleg mindegy, mert az átlagomon nem változtat. Mindenesetre megpróbálom, hátha...
2012. máj. 30. 15:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekünk változtat az átlagon, lehúzza, mivel nem 1-est ér, hanem 0-át, de attól ugyanúgy számolják, mint tanárgy.
2012. máj. 30. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!