Vegyipari szakközépiskolát végeztem és ugye szakközépiskolai érettségim van. A szakközép ugye szakmát is ad. Szóval akkor van egy érettségim és egy vegyész szakmám? (általános vegyész? )
Ez csak mostanság van így, ahogy az első válaszoló mondta. "Bezzeg az én időmben", pontosabban a szakközépiskolák idejében 4 év alatt érettségit és szakmát is lehetett szerezni. Az érettségi képesítőben szerepel a szakma száma is. Nekem pl. az érettségi mellett van egy (középfokú) programozói képesítésem is.
Nézd meg a bizonyítványodat, hogy abban szerepel-e egy szakma szám is, ha igen, akkor természetesen úgy van, ahogy mondod.
Mikor végezted el a sulid?
Van egy előny ha tovább mész OKJ-s szakra. Én Környezetvédelmi szakközépbe jártam és utána ezen a szakon végeztem egy OKJ-s szakot igaz hogy másik suliban de csak mert a mienket bezárták ás átrakták a másikba.
Viszont előnyöd lesz olyanokkal szemben akik gimiből jönnek.
Nekünk 13.ban csak minden második héten kellet gyakorlatra bemennünk hogy a gimisek is felzárkózzanak. (persze nem a számolással volt a gondjuk hanem az eszközökkel. jó hogy a kémcsöveket felismerték de az erlenmayarlombik, piknométerstb még sosem láttak)
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!