Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Baj hogy én a gyerekeimet a...

Baj hogy én a gyerekeimet a magyar oktatási rendszer közelébe sem szeretném engedni?

Figyelt kérdés

Ismerem ezt az oktatási rendszert és a véleményem róla hogy hogy borzalmas.A tehetségeket le akarják nyomni hogy átlagosak legyenek , nem engedik őket kitörni.

A másik meg hogy a tanárok állandóan éreztetik a diákkal hogy egy senki és örüljön hogy náluk tanulhat.A másik meg az az idióta bizonyítgatás hogy a tanár az Olümposzon ül a diákok meg a "por" nép.Amikor bejön fel kell állni , jelenteni meg egyéb.Nem is értem miért nem hagyják már a fenébe ezt a poroszos oktatást.

Elavult az egész rendszer.

Arra gondoltam hogy osztrák , esetleg angolszász rendszerben taníttatom.Mindenkit lebeszélek róla hogy egy magyar rendszerű iskolában taníttassa a gyermekét.

2012. máj. 24. 13:56
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
'iskolába
2012. máj. 24. 14:12
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem baj, csak ne téríts.

Különben szerintem ez a dolog iskolafüggő. Én olyan helyre jártam, ahol maximálisan figyelembe vették a diákok képességeit, és aszerint tanítottak.

Valójában ez nem csak az oktatási módszertől függ, hanem a tanári kartól is.

2012. máj. 24. 14:16
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, ezzel dicsekedni akartál, hogy bezzeg Te külföldön taníttatod a gyermekeid? Hát oda íratod őket, ahová akarod és slussz.
2012. máj. 24. 14:16
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Bécsben van egy nemzetiségi iskola (Europäische Mittelschule Wiener Mittelschule), oda magyarokat is felvesznek. De ezt csak akkor javaslom, ha egyáltalán nem akarod Magyarországon taníttatni a gyereked (pl. egyetemen se), mert a magyar írással (betűkkel, írásképpel), helyesírással, komoly problémái lehetnek, ha nem itthon sajátítja el. (Egy magyartanár.)
2012. máj. 24. 14:18
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted külföldön hogy van? Ott nem kell köszönteni a bejövő tanárt? Nem kell jelenteni ki hiányzik? Osztálytársam kitünő volt,1db 4ese volt 4év alatt,de szegény volt.Iskola támogatta hogy menjen egyetemre.Ma már lediplomázott.Ha van pénzed és megteheted,akkor miért ne vihetnéd külföldre tanulni!Ezt ugyse mi itt a gy-n fogjuk eldönteni.. Olyan mint aki megtartsa e vagy sem a gyerekét. Nem látunk bele mennyi pénzetek van.
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Egy kisvárosban jártam általános iskolába, nincs semmilyen rossz élményem, pedig normál, önkormányzat által fenntartott iskola volt.

A gimnáziumot a budapesti AKG testvérintézményében végeztem vidéken, szerintem messze az egyik legjobb, mind az eredmények tekintetében, mind a rendszer tekintetében (Hévíz).

Nem poroszos az oktatás, a tanárokhoz akár magánéleti problémával is oda lehetett menni. A folyosón nagy kerek asztalok, ha épp arra járt egy tanár és megállítottuk valamit kérdezni, simán leült közénk és elmagyarázta az anyagrészt. A személyiségfejlesztésre nagy hangsúlyt fektettek, illetve az oktatási rendszerük is olyan, hogy első két évben mindent kell tanulni tanterv szerint (Nemzeti Alaptanterv), utolsó két évben csak az érettségi tárgyakat és emelt szinten fel lehetett venni azokat, amik érdekelték az embert. Volt aki matekot, volt aki biológiát. Én humán beállítottságú vagyok, emelt szinten tanultam irodalmat és történelmet, viszont biológiát-kémiát-fizikát az utolsó két évben egyáltalán nem.

A nyelvoktatás is nagyon erős volt, heti 10 óra. Érettségiig két felsőfokút szereztem különösebb erőfeszítés nélkül - mert közben meg is szerettették velem a nyelveket.

Nagyon szerettem oda járni. Szóval vannak jó iskolák Magyarországon is, csak utána kell nézni.

Teszem hozzá, egy fillért nem kellett fizetni az oktatásért, akkoriban felvételi volt (nem tudom, hogy most hogy van már), aki az első húszban benne volt, annak vagy az állam vagy az önkormányzat állta a tandíját - őszintén szólva akkor nem érdekelt, azóta meg nem jártam utána, hogy ki volt a fenntartó.

17/29 anonim válasza:
Egyáltalán nem baj! Ha van rá lehetőségetek, akkor hajrá! Igazából kézenfekvő is, hiszen Ti is kint dolgoztok, közelben laktok.. Ha Mi is a határ mellett laknánk, akkor biztosan kint járna már oviba is a lányunk..
2012. máj. 24. 14:20
 18/29 anonim ***** válasza:
69%
én biztos nem vinném a bunkó osztrákok közelébe sem a gyerekeimet..
2012. máj. 24. 14:21
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
A mai magyar oktatási rendszerből is nagyon sok tehetség kikerül, csak nyilván nem ez van Blikk címlapján. Egyébként minden nagy városnak van legalább 1 de inkább több elit iskolája, ahová igencsak megválogatják, hogy ki kerül be... A másik meg, hogy amennyibe a külföldi oktatás kerülni fog, annyiból már M.o.-n is találhatsz nagyon jó magán iskolákat. A felállás és jelentés nem azért van, hogy a tanár a dicsőségben fürdőzzön, hanem, hogy a diákokat rendszerre és alapvető tiszteletre neveljék. Persze lehet úgyis nevelni, hogy a diák a király a tanár meg a "por vagy inkább pór?" nép, a tanárnak kuss mert a diáknak csak jogai vannak. Ez csak akkor lesz kellemetlen, amikor bekerül egy munkahelyre és ha valaki nem vezérigazgatóként kezd (amire van némi esély), akkor bizony a hierarchiában lesznek fölérendelt emberek. Ha utasít valamire főnök, mi lesz? Anyuci beszalad felvilágosítani a picinye jogairól?
2012. máj. 24. 14:25
 20/29 A kérdező kommentje:

Lehet hogy amióta én végeztem változott az oktatás Magyarországon de bennem még mindig rossz emlékeket kelt , főleg összehasonlítva egy osztrák vagy az angolszász rendszerrel.Ritka az az iskola ahol normális kezelik a gyerekeket.Nincs diák központúság.

A magyar rendszerrel az a bajom hogy csupán elméleti tudást ad gyakorlatit nem , nem nevel az életre helyette lexikonnak próbálja nevelni a diákokat.

A tágabb családi körben is mindenkinek rossz tapasztalata van a magyar rendszerről.Az unokatestvéremék akik Amerikában élek ők meg dicsérik hogy milyen jó.A nagyobbik gyerek orvosnak tanul a kisebbik pedig ügyvéd szeretne lenni.

2012. máj. 24. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!