Szerintetek? Megoldás?

Figyelt kérdés
Sajnos egy olyan"csapdába" kerültem amiből nincs kiút. 17 éves fiú vagyok, és tavaly matekból pótvizsgáztam, át is mentem, de a bukás nagyon megviselte anyámat, és megígértem neki, hogy több ilyen nem fordul elő. Most harmadikban az első félév az épp hogy 2-es megvolt, de azon is megvolt a vita, és megint ígérgetnem kellett. A második félév az úgy kezdődött, hogy 2 db TZ egyes=4db karó. (megjegyzem egy olyan matektanár tanít, aki a pokolnál is rosszabb, álltalában 50-60 % egyes az átlag dolgozatok) Rám, és még szinte minden fiúra pikkel ez a nő, szinte mindig 1 est kapunk, ha tanulok, ha nem. Matektanárra egy vagyont költöttünk, nem sokat javult a helyzet. max 2-eseket kaptam nagy ritkán. Egyszer csak új anyagot veszünk, kövi óra röpdolgozat. Még nagyon fel sem fogtam, az anyagot már is + 1 karó és ez még egy párszor előfordult. Már 1 kezemen nem tudtam számolni az egyeseimet, amiket nem mertem itthon elmondani, nem is részletezném, hogy miért... ekkor már tudtam, hogy bukta lesz, ennél a tanárnál esélytelen javítani, év végén biztos meghúz. Így hát lesz*rtam a matekot, tudtam, hogy ki fogok ebből a játékból szállni, mert nem bírom tovább már régebben is ki akartam, de nem tedtem meg. a 6. karónál már tudtam vége, próbáltam élvezni a maradék időmet. aztán sorra jöttek az egyesek, Tz-k röpi dogák túlmentem már a 10. karón is, ami nagyon összetört, de nem tudtak itthon semmiről. Ez annyira megviselt, hogy szinte mindenből 1 jegyet rontottam. Most az elmúlt 2 hónapban folyamatosan gondolkozom, hogy hogyan száljak ki. Az elmúlt 2 hét volt maga a katasztrófa, mert kérdezősködtek itthon a jegyekről, és beírtuk a bukásra állást az ellenörzőbe, amit alá is írattam, de sajnos hazudnom kellet, hogy nem állok már bukásra, hogy mentsem magam. Minden nap hazudnom kell anyám és nevelő faterom szemébe, hogy ne aggódjatok nem bukom. mert nem merem elmondani, az kész lenne. Anyám kórházba került, bent ápolják, mert volt kisebb műtéte, nagyon lent van szegény, és már összeroppantam a hazugságoktól. Már búcsúlevelen is gondolkoztam, de ilyenkor itt hagyni, az kész tragédia lenne, de nincs választásom. Teljesen kész vagyok. Mit gondoltok?

2012. máj. 22. 21:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Próbálj a matektanártól korrepetációt kérni,hátha akkor kissé megenyhül és en gedi,hogyv al a mi é ves na gy dogát irj,d eehhez m ár lehet kés ő,ugyhogyvallanod kell otthon:S
2012. máj. 22. 21:51
 2/7 A kérdező kommentje:
igen sajnos. :(
2012. máj. 22. 21:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha ennyire mocsok a tanár, fordulj az igazgatóhoz vagy az osztályfőnökhöz. Ez nem normális eljárás, amit csinál. Emlékeim szerintem nekem nem volt 10 jegyem egy félévben, és nem írtunk röpdogákat új anyagból 1 óra után, pláne nem matekból, amit ugyebár meg is kell érteni, nem csak bemagolni, mint pl a törit... (pedig a tiszántúl egyik legerősebb gimijébe jártam). Szóval szerintem nagyon nem fair.

Fordulj olyasvalakihez, aki tud hatni a tanárodra, aki rangban felette áll. Ezért gondolok az igazgatóra vagy az ofődre (az ofő nem áll felette, de akár ő is beszélget az igazgatóval, hogy nézzenek a tanár körmére). Ha nem akarsz személyesen beszélni, írhatnál nekik névtelen levelet, az a legbiztosabb - akkor bosszút sem tudna állni rajtad, ha tényleg ilyen mocsok. És biztos vannak ilyen pedagógus szövetségek, diákok védelmére szakosodott szervezetek... járj egy kicsit utána. Lehet, velük is érdemes lenne felvenni a kapcsolatot, mert az nem állapot, hogy folyton elkaszálnak (jó, persze ehhez tanulni is kell).

A bukásról meg... nincs mese, be kell vallanod, és valahogy átverekedni magad egy újabb pótvizsgán. Kitartás!

2012. máj. 22. 22:03
 4/7 anonim ***** válasza:

10 karó b*szki egy féléven belül?Húzzál el de gyorsan az igazgatóhoz és piríts rá arra a k*rva tanárra!

A magántanárod pedig valószínűleg sz*r volt.Mondom ezt én aki 4évig járt matektanárhoz és úgy is csak a maximum 3-as és 2es jött össze 4éven át :/ (álltam én is bukásra mondjuk lány létemre ... ). Szóval válts magántanárt ha a szüleid kifizetik!

2012. máj. 22. 22:08
 5/7 A kérdező kommentje:
igen a tanár is hibás, de a 6. egyes után már lesz*rtam nem tanultam matekot, de órán odafigyeltem, és akik azért tanultak, azok se írtak fényes dogákat.
2012. máj. 22. 22:10
 6/7 A kérdező kommentje:
Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de jól esett leírni, és válaszokat kapni :)
2012. máj. 22. 22:11
 7/7 A kérdező kommentje:
véletlen rossz kategóriába raktam, bocsánat!
2012. máj. 23. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!