Egyetem és középiskola közt is akkora a hasadék, mint középiskola és általános közt?
Nagyban függ attól, hogy milyen szakról van szó.
De félni nem kell; ha más meg tudta/tudja csinálni, akkor te is!
én vegyészmérnökként kezdtem, de most kémiás vagyok. a különbség óriási. nyáron kezdj el kicsit készülgetni. kémiából a számolásokat: titrálások, koncentrációszámítások, ideális gázok állapothatározóival kapcsolatos feladatokat...
meg matekból analízist: inverz és összetett függvények, határértékszámítás, teljes függvényelemzés, deriválás, integrálás... és persze ne középiskolás szintűeket!
általában ez a két tárgy buktatja ki a vegyészmérnököket. sajnos engem senki se figyelmeztetett azelőtt. úgy készülj, hogy nálunk ált és szervetlen gyakon 60an voltunk, abból kb 20an kaptak egyáltalán aláírást.
Még nagyobb is a "hasadék", de nem kell aggódni.
Első félévben hozzá fogsz szokni ehhez is.
Ha rendesen tanultál korábban is, akkor nem lesz gondod, de ha lesz*rtad a tanulást, akkor NAGYON változtatni kell a gondolkodásmódodon.
De nyugi, sokan mennek egyetemre és el is végzik azt.
(Persze ez függ attól, hogy hova és milyen szakra...)
11:39-es vagyok: kémia nekem most jóval könnyebb, de csak azért, mert ez egy másik (sokkal kisebb) egyetem és persze mert már van tapasztalatom az előző vegyészmérnök bukfencből.
most vizsgaidőszakba frankón van 8 vizsgám, amiből az egyik szigorlat + egy beadandó projekt + üzemlátogatásra is el kell menni. és persze ezek messze nem olyan gagyik, mint az érettségi volt. :-)
kémián első félévbe áltkémból pl az volt a beugró vizsgára, hogy meg kellett írni az emelt kémia érettségit min 50%-ra. és ez volt messze a legkönnyebb zh, amit írtunk, mindenkinek sikerült is.
de persze nem elijeszteni akarlak, mert a kémia nagyon érdekes dolog, sokat baromkodunk a laborba, elég jó itt a hangulat, na meg persze nem utolsó sorban lesz vele munkád. szóval ezért legalább megéri izzadni kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!