Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan kell helyesen kiejteni...

Hogyan kell helyesen kiejteni a "wind" angol szót?

Figyelt kérdés
Hallottam már "vind"-ként és "vájnd"-ként is. Melyik a helyes? Vagy mindkettő az?
2012. máj. 11. 17:17
 1/6 anonim ***** válasza:
vind
2012. máj. 11. 17:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem valami dalban volt? Szerintem az ilyenekkel előfordul olykor, hogy a rímhez igazítják a kiejtést.
2012. máj. 11. 19:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez 2 különböző szó, ami leírva ugyanúgy néz ki. A wind 'vind' ejtéssel: szél. A wind 'vájnd' ejtéssel: valamit csavarni, tekerni (wind up: órát felhúzni).
2012. máj. 11. 22:12
 4/6 A kérdező kommentje:
Például hangos szótár is "vájnd"-nak ejti a "szél" főnév fordításakor, azért nem értettem.
2012. máj. 12. 18:22
 5/6 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=JqMX60A4yzY

Pl. hallgasd meg ezt a dalt, "vind"-nek ejtik a szelet.

2012. máj. 12. 20:18
 6/6 anonim válasza:

Wind=szél: mindig {VIND} a kiejtés!

Kiejtést pedig szerintem nem "igazitanak" rímhez, de nem akarok senkit megsérteni, csak szerintem azt nem lehet. Magyarul se lehet. Tyúkból nem lehet tyák-ot csinálni a rím kedvéért. Vagy cáfoljatok meg haha :)

2012. júl. 24. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!