Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül ha újra szeretn...

Mennyibe kerül ha újra szeretnék érettségizni?

Figyelt kérdés
Idén érettségiztem és szeretnék újra érettségizni egy tantárgyból! Ha a megjelölt egyetemi szakok egyikére sem vesznek fel , akkor maradok szakmán! Vagyis akkor még tart a tanulói jogviszonyom? Mert azt hallottam , hogy akkor nem kell fizetni.
2012. máj. 11. 09:51
 1/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy szóbelis-e vagy sem, ha szóbelis akkor drágább.

Idézem (oh.gov.hu-ról):

* a több vizsgarészből álló vizsgákra (az idegen nyelv, a testnevelés, az informatika és az informatikai alapismeretek vizsgák kivételével) 17.000 Ft/vizsga,

* az egy vizsgarészből álló vizsgákra 12.000 Ft/vizsga,

* az idegen nyelv, a testnevelés, az informatika és az informatikai alapismeretek vizsgákra 22.000 Ft/vizsga.

szerintem tanulói jogviszony az egyetem alatt is van, mégis kell fizetni az érettségiért. de ezt nem tudom.

2012. máj. 11. 12:03
 2/7 anonim ***** válasza:

Nincs tanulói jogviszony, az a középiskola befejezését követő első érettségi vizsgaidőszak végén megszűnik.

Az első válasz csak részben helyes, mivel ez a kormányhivatalok által szervezett érettségikre vonatkozik, azonban középiskolában is lehet jelentkezni, és ők maguk állapítják meg a tarifát. Tehát érdemes körbeszaglászni, hátha valahol olcsóbban adják.

2012. máj. 11. 19:54
 3/7 anonim ***** válasza:
A technikusi éve(i) alatt is van tanuló jogviszonya, mivel még középiskolában tanul nappalin. Újra be kell írtakozni középsuliba. Szóval az első ingyenes. Csak a hallagtói jogviszonynál kell fizetni, illetve ha nem az első próbálkozás.
2012. máj. 12. 09:40
 4/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Az elsőnek az egyetem alatt hallgatói jogviszony van és nem tanulói azért kell fizetni. Hülyeségeket nem írjatok már.
2012. máj. 12. 09:41
 5/7 anonim ***** válasza:

köszönöm, hogy kijavítottál.

ezért szerepelt ott a "de ezt nem tudom."

2012. máj. 12. 13:42
 6/7 anonim ***** válasza:

"Hülyeségeket NEM írjatok már."

most vettem csak észre :D:D

2012. máj. 12. 13:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Bocs siettem.
2012. máj. 12. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!