Mi a különbség a főiskola és az egyetem között?
Figyelt kérdés
Az egyetem erősebb, nehezebb mint a főiskola? Esetleg hátrányos helyzettel indulnak azok akik főiskolát végeztek mint azok akik egyetemet? Gondolok itt a munkára.
Előre is köszönöm :)
2012. máj. 9. 21:02
1/4 anonim válasza:
Az egyetem komolyabb mint egy fősuli.
2/4 anonim válasza:
Mostanában sok szak esetében már csak annyi, hogy doktori képzést (PHD) csak egyetemek indíthatnak, főiskolák nem. A bolognai rendszer előtt a főiskola alacsonyabb szintű képzést adott, és 3-4 évig tartott, míg az egyetem 5 éves volt. Persze most is vannak olyan szakmák, amiket csak egyetemen lehet elsajátítani (orvostudomány, jog stb.).
3/4 anonim válasza:
Elméletben a bologna-rendszer miatt semmi, gyakorlatban viszont jobban lenézik az ugyanazon a szakon végzett főiskolást mint az egyetemistát.
4/4 anonim válasza:
egyetertek, gyakorlatban semmi kulonbseg! elviekben meg a buta egyetemista "emberek" lenezik a fosulisokat... (nem vok fosulis)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!