Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire gáz, amit csináltam?...

Mennyire gáz, amit csináltam? (érettségi)

Figyelt kérdés
Ma voltam töriből emeltet írni... Tavalyról már van egy 80%-os emeltem, tavaly előttről pedig egy 84%-os közepem. Az volt a célom, hogy most fullosra csinálom az emeltet. Ennek ellenére jó, ha 50%-ot elértem volna... Megcsináltam a tesztet, full sz*r lett, aztán amikor megláttam az esszé témákat, fogtam magam, beadtam az egész kócerájt, és hazajöttem... Azóta is szégyellem magam, nem tudom, hogyan számoljak el a családom előtt ezzel... Mennyire gáz sztetek? :(
2012. máj. 9. 11:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én is azt mondom, hogy az esszét azért jobb lett volna ha megírod. Az elején én is ahogy átnéztem a feladatokat, hogy mit mennyire tudok biztosra, még az is megfordult a fejemben hogy megbukok. De tudtam hogy az esszé az utolsó esélyem és végül nem lett olyan rossz, elnézve a javítókulcsot. Gondolom azóta már elszámoltál a családod előtt ezzel úgyhogy azt hagyjuk is... de az utolsó ZH-s hozzászólónak csak annyit, hogy

1. 1 hónapnyi intenzív felkészülés az baromság. Tény hogy nem mindegy ki honnan kezdi, de 4 év anyaga (sőt annál több is, hiszen az emelt követelmény egy része nincs is a tankönyvekben benne) ha az ember alapos akkor nem megy neki 1 hónap alatt 85%-ra. Ez szerencse kérdése is, meg egy csomó külső körülmény kérdése is, például ha több másik érettségije is van, vagy milyen tanára volt, vagy mennyire fekszik neki a töri...ésatöbbi.

2. Senkinek sincs 4 éve készülni. Egyrészt normális tinédzser nem az érettségire készül 9. osztálytól kezdve, jó esetben is, ha eleget ostorozzák elkezd készülni 11.ben, de akkor is csomó más dolga van, nem is beszélve a magánéletről. Mondhatjuk hogy a többség az utolsó pár hónapban próbál felkészülni... de ilyen a középiskolás élete. Én is így voltam vele annak idején, megcsináltam 88%-ra a középszintet, most 4 év után kb. 3 hónapot készültem az emeltre. Nagyon sokat tudok már, de így egyre jobban látom hogy mennyi mindent viszont nem, szóval ehhez már tényleg csak a külső körülmények tudnak hozzátenni, vagy ebből elvenni.

3. Az hogy 1 zh-ra jóval több az anyag mint az emelt törire, hát nem tudom miből írod azt, vagy láttad-e egyáltalán a részletes vizsgakövetelményt... de 12 témakörben úgy 73 téma van, ezek mind további altémákra bomlanak, középszinten és emelt szinten is körülbelül 2-3ra, de számoljunk csak 2-vel. Akkor már 146 tételről van szó emelt szinten, de ha azt nézzük hogy a középszintes témák alapnak számítanak, és előfordulhatnak emelten is, szorozzuk be ezt mégegyszer 2-vel, így átlagosan kb. 292 tételt kell megtanulni.

3. A kitartásban és az elhatározásban igazad van, ez az alapja mindennek, csak sajnos nem elég mindenre.

2012. máj. 14. 00:22
 12/14 A kérdező kommentje:
De minek szenvedtem volna az esszékkel, ha esélyem nem lett volna feljebb tornázni a tavalyi eredményem?! Ha magam alá f*sok, akkor sem hoztam volna az idein 80%-ot. Tavaly pedig ezt az eredményt nagyon kevés tanulással csináltam. A tavalyi egy tisztességes feladatlap volt, nem úgy mint az idei, valamint az esszétémák is jobban feküdtek nekem személy szerint, és jobbak voltak a források. Ezeken is sok múlik. Meg rengeteget számít a logika, az ész, és a minimális alapműveltség, és a szövegértési képesség. Nem kell tudni közel sem mind a 2345667 tételt.
2012. máj. 14. 02:52
 13/14 anonim ***** válasza:
És teszem hozzá, a hírekből nem tudom ki értesült de kifelejtettek egy térképet az egyik feladathoz ami nélkül nem lehetett megcsinálni... Nagyon sajnálom az idei emeltezőket!:\
2012. máj. 14. 15:20
 14/14 anonim ***** válasza:
bárcsak újra lehetne írni :(
2012. máj. 14. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!