Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Bevezetés novellánál?

Bevezetés novellánál?

Figyelt kérdés
A novella elemzésnél bevezetésnél lehet arról beszélni hogy mi jut a címről eszünkbe meg ilyen általános dolgokról?
2012. máj. 6. 14:38
 1/3 anonim ***** válasza:

én novellát fogok elemezni és nekünk a tanár azt mondta, hogy az íróról írjunk benne+az író korszakáról meg, hogy mikor élt

persze ezt csak akkor ha biztosan tudod

ha nem ismered az írót akkor a témáról írj

2012. máj. 6. 14:44
 2/3 A kérdező kommentje:

az baj hogy én az írókba nem vagyok annyira otthon így vagy érvelni fogok vagy novellát elemezni csak nem akarok elbukni 12 szerkezeti pontot ha nem jó a bevezetés :)

köszi a választ :)

2012. máj. 6. 14:47
 3/3 anonim válasza:

Én sem tudok semmit az írók életéről meg egyéb felesleges adatokról, ezért így fogok tenni:

-elolvasom a művet, ha kell kétszer is

-közben jegyzetelek, vázlatolok az erre adott papíron

-átgondolom a fogalmazásom lényegét

Majd pedig a bevezetésben írok a fogalmazásomnak egy "előnézetet/trélert" tehát BEVEZETEM miről fog szólni a fogalmazásom. Összegzem a mű jellegét vagy ilyesmi.

Befejezésnél pedig ugyanezt teszem gyakorlatilag csak ott szubjektívebb irányban, a végkövetkeztetést levonva.

2012. máj. 6. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!