Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire gyakori magyarból a...

Mennyire gyakori magyarból a bukás?

Figyelt kérdés

Nem tudok elég gyorsan fogalmazni olyasmiről, ami számomra nehezen érthető, és mondjuk ki, nem érdekel. Nem is tudom bő lére ereszteni.

Érvelni nem tudok, mert nincs meg a háttértudás, novellát elemezni alapból nehéz. A versekből pedig vagy semmit se látok ki, vagy csak nem az, amit kellene...

Ha sietnem kell, akkor nem jó a helyesírásom se, figyelmetlenségi hibából nagyon sokat összeszedek, meglenne a 18 pont levonásra való is.......

Nagyon félek a hétfőtől, meg majd a megtekintéstől.

Sokan buknak magyarból? :S

2012. máj. 4. 10:37
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Ma szúrtam el a matekot...

A pontszámom meglesz, szerintem, de ebből a tárgyból többet vártam volna magamtól.

2012. máj. 8. 14:46
 12/20 anonim ***** válasza:

Ez fura... sajnálom!

De ha csak a büszkeséged volt a matek tétje, ne nagyon szomorkodj, mert tök felesleges. :D Nem ez dönti el, mennyit érsz :)

2012. máj. 8. 15:46
 13/20 anonim ***** válasza:

Nem tökmindegy, hogy 80 ponttal kerülsz be, vagy 95-tel?! :S

Egyetemen le lesz sz@rva az érettségid, azt fogják nézni, ott mit produkálsz.

2012. máj. 8. 15:47
 14/20 A kérdező kommentje:

Nem mindegy...

Gondolom van tárgy, amiből Neked se mindegy....

2012. máj. 8. 15:57
 15/20 anonim ***** válasza:

Azt mondod, meglesz a bekerüléshez szükséges pontszám.

Akkor nem értem, mit vered úgy oda magad... ha van valami előnye ennek a brutál szelektív támogatási rendszernek, ami nálunk van, akkor az az, hogy az államira épp csak bekerülő helye is pont ugyanannyit ér, mint a ranglista-elsőé. :)

Ha már bent vagy államin a megálmodott szakodon, akkor édesmindegy, hány ponttal. Bent vagy, és kész, virulhat a fejed.

De ha te tök feleslegesen emészteni akarod magad, csak nyugodtan. :(

2012. máj. 8. 16:20
 16/20 anonim ***** válasza:

én nem vagyok maximalista, nem vág földhöz, ha valamelyik érettségi rosszabbul sikerül, mint vártam.

Csak akkor depiznék, ha nem kerülnék be a megcélzott szakra :)

Minek stresszeljek rá?! Önmagában lóf@szt sem ér, csak a felvételi szempontjából fontos. Egyedül az számít, hogy meglegyen az állami támogatás! Sztem jobb, ha mindig csak egy cél vezérel.

2012. máj. 8. 16:25
 17/20 A kérdező kommentje:

Hááát, szerintem meg kell némi maximalitás. Akkor is, ha stresszel. Akkor is, ha szomorít.

Nem kell mindig vígnak és a semmivel elégedettnek lenni, a lécet magasabbra kell helyezni néha.

Amúgy azért egy szorgalmasabb diáknak több 90+ érettségije van. Azt hiszem, a lécet körülbelül oda kell helyezni.

2012. máj. 8. 16:29
 18/20 anonim ***** válasza:

Kevesebb lesz a tudásod attól, hogy ez most nem sikerült olyan jól, mint a próbák? Nem! Te gondolom tisztában vagy a tudásod körülbelüli értékével az előzőleg megírt próbateszteknek köszönhetően.

Az élesben megírt érettségi csak mások rólad alkotott véleményét befolyásolhatja, azt, ami a fejedben van, nem.

A fejlődést normális esetben az érdeklődésnek kéne motiválnia, nem a sikeréhségnek...

a túlzott maximalizmus csak meggátol abban, hogy rá tudj csodálkozni a dolgokra, örülj az eredményeidnek és megbecsüld magad :)

2012. máj. 8. 17:03
 19/20 anonim ***** válasza:

Szerintem a lécet oda kell helyezni, hogy úgy halj meg, hogy valamivel hozzájárultál ahhoz, hogy ez a világ egy kicsivel jobb legyen.

Sztem bőven elég, ha pár dologban vagy jó.

Én nem manapság nem látom sok értelmét az érettséginek, max az emeltnek... a középszint nem ad valódi tájékoztatást arról, hogy mennyire vagy alkalmas felsőfokú tanulmányokra.

Ha meg nem akarsz továbbtanulni, akkor se mész vele semmire.

2012. máj. 8. 17:09
 20/20 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy a tudás sincs meg a fejemben.. :D Ha ott lenne, akkor ennél azért jobbat írtam volna, és ilyeneket nem rontottam volna.

Ez részben az én hibám, de talán részben a oktatási rendszeré is.

2012. máj. 8. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!