Mennyire gyakori magyarból a bukás?
Nem tudok elég gyorsan fogalmazni olyasmiről, ami számomra nehezen érthető, és mondjuk ki, nem érdekel. Nem is tudom bő lére ereszteni.
Érvelni nem tudok, mert nincs meg a háttértudás, novellát elemezni alapból nehéz. A versekből pedig vagy semmit se látok ki, vagy csak nem az, amit kellene...
Ha sietnem kell, akkor nem jó a helyesírásom se, figyelmetlenségi hibából nagyon sokat összeszedek, meglenne a 18 pont levonásra való is.......
Nagyon félek a hétfőtől, meg majd a megtekintéstől.
Sokan buknak magyarból? :S
Ma szúrtam el a matekot...
A pontszámom meglesz, szerintem, de ebből a tárgyból többet vártam volna magamtól.
Ez fura... sajnálom!
De ha csak a büszkeséged volt a matek tétje, ne nagyon szomorkodj, mert tök felesleges. :D Nem ez dönti el, mennyit érsz :)
Nem tökmindegy, hogy 80 ponttal kerülsz be, vagy 95-tel?! :S
Egyetemen le lesz sz@rva az érettségid, azt fogják nézni, ott mit produkálsz.
Nem mindegy...
Gondolom van tárgy, amiből Neked se mindegy....
Azt mondod, meglesz a bekerüléshez szükséges pontszám.
Akkor nem értem, mit vered úgy oda magad... ha van valami előnye ennek a brutál szelektív támogatási rendszernek, ami nálunk van, akkor az az, hogy az államira épp csak bekerülő helye is pont ugyanannyit ér, mint a ranglista-elsőé. :)
Ha már bent vagy államin a megálmodott szakodon, akkor édesmindegy, hány ponttal. Bent vagy, és kész, virulhat a fejed.
De ha te tök feleslegesen emészteni akarod magad, csak nyugodtan. :(
én nem vagyok maximalista, nem vág földhöz, ha valamelyik érettségi rosszabbul sikerül, mint vártam.
Csak akkor depiznék, ha nem kerülnék be a megcélzott szakra :)
Minek stresszeljek rá?! Önmagában lóf@szt sem ér, csak a felvételi szempontjából fontos. Egyedül az számít, hogy meglegyen az állami támogatás! Sztem jobb, ha mindig csak egy cél vezérel.
Hááát, szerintem meg kell némi maximalitás. Akkor is, ha stresszel. Akkor is, ha szomorít.
Nem kell mindig vígnak és a semmivel elégedettnek lenni, a lécet magasabbra kell helyezni néha.
Amúgy azért egy szorgalmasabb diáknak több 90+ érettségije van. Azt hiszem, a lécet körülbelül oda kell helyezni.
Kevesebb lesz a tudásod attól, hogy ez most nem sikerült olyan jól, mint a próbák? Nem! Te gondolom tisztában vagy a tudásod körülbelüli értékével az előzőleg megírt próbateszteknek köszönhetően.
Az élesben megírt érettségi csak mások rólad alkotott véleményét befolyásolhatja, azt, ami a fejedben van, nem.
A fejlődést normális esetben az érdeklődésnek kéne motiválnia, nem a sikeréhségnek...
a túlzott maximalizmus csak meggátol abban, hogy rá tudj csodálkozni a dolgokra, örülj az eredményeidnek és megbecsüld magad :)
Szerintem a lécet oda kell helyezni, hogy úgy halj meg, hogy valamivel hozzájárultál ahhoz, hogy ez a világ egy kicsivel jobb legyen.
Sztem bőven elég, ha pár dologban vagy jó.
Én nem manapság nem látom sok értelmét az érettséginek, max az emeltnek... a középszint nem ad valódi tájékoztatást arról, hogy mennyire vagy alkalmas felsőfokú tanulmányokra.
Ha meg nem akarsz továbbtanulni, akkor se mész vele semmire.
Az a baj, hogy a tudás sincs meg a fejemben.. :D Ha ott lenne, akkor ennél azért jobbat írtam volna, és ilyeneket nem rontottam volna.
Ez részben az én hibám, de talán részben a oktatási rendszeré is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!