Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen egy emelt töri vagy...

Milyen egy emelt töri vagy egy matek érettségi?

Figyelt kérdés
hány tétel, mi a külömbség, hasonlók érdekelnének nagyon szépen megköszönném
2009. jún. 23. 17:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Én most emelteztem töriből. Nekünk 36 tételtéma volt kiadva, ez azt jelenti, hogy egy nagyobb témát adnak ki, amin belül kérdezhetnek akármit, mondjuk Magyarország gazdasága az Anjou-korban. Ezt a konkrét tételben részekre bonthatják és bontják is. Ugyanúgy kapsz forrásokat és használhatsz atlaszt, mint középszinten. Középen amúgy 20 tétel van, és azokat a saját tanárod adja ki konkrétan, mert ugye emelten külön ismeretlen bizottság előtt vizsgázol. az írásbelin leginkább az különbözik, hogy emelten 2 rövid és 2 hosszú esszét kell írni, közepen meg asszem egy hosszút és két rövidet.

Matekoon a legnagyobb különbség, hogy középen nem kell szóbelizni, emelten meg ugyanúgy vannak tételek, amik nagyrészt bizonyítások és hasonlók.

Ha van még kérdés, nyugodtan :)

2009. jún. 23. 17:49
 2/3 A kérdező kommentje:
Matekból szélesebb témakörben van az írásbeli témaköre? és milyenek a szóbeli tételek?
2009. jún. 23. 19:38
 3/3 anonim ***** válasza:

én matekból voltam emelten két éve.

egyrészt több mindent kell tudni, illetve ahogy az előttem szóló is mondta van szóbeli (témákat -25 ha jól emlékszem- előre ki tudod dolgozni, illetve van egy csomó kiadvány).

írásbeli rész két részből áll,az eleje rövidebb, egyszerűbb feladatok, a második résznél 5-ből kell 4et választani, ezek egy fokkal nehezebbek.

de ha megnézed az om honlapján az eddigi érettségiket akkor látni fogod a különbséget.

sok sikert ;)

2009. jún. 29. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!