Milyen egy emelt töri vagy egy matek érettségi?
Én most emelteztem töriből. Nekünk 36 tételtéma volt kiadva, ez azt jelenti, hogy egy nagyobb témát adnak ki, amin belül kérdezhetnek akármit, mondjuk Magyarország gazdasága az Anjou-korban. Ezt a konkrét tételben részekre bonthatják és bontják is. Ugyanúgy kapsz forrásokat és használhatsz atlaszt, mint középszinten. Középen amúgy 20 tétel van, és azokat a saját tanárod adja ki konkrétan, mert ugye emelten külön ismeretlen bizottság előtt vizsgázol. az írásbelin leginkább az különbözik, hogy emelten 2 rövid és 2 hosszú esszét kell írni, közepen meg asszem egy hosszút és két rövidet.
Matekoon a legnagyobb különbség, hogy középen nem kell szóbelizni, emelten meg ugyanúgy vannak tételek, amik nagyrészt bizonyítások és hasonlók.
Ha van még kérdés, nyugodtan :)
én matekból voltam emelten két éve.
egyrészt több mindent kell tudni, illetve ahogy az előttem szóló is mondta van szóbeli (témákat -25 ha jól emlékszem- előre ki tudod dolgozni, illetve van egy csomó kiadvány).
írásbeli rész két részből áll,az eleje rövidebb, egyszerűbb feladatok, a második résznél 5-ből kell 4et választani, ezek egy fokkal nehezebbek.
de ha megnézed az om honlapján az eddigi érettségiket akkor látni fogod a különbséget.
sok sikert ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!