Hány nappal előtte kezdtek el/kezdtetek el tanulni államvizsgára?
Én jó erős egy héttel előtte, de nekem csak az egyik államvizsgám volt tanulós, a másik az fordítás-tolmácsolás témában zajlott, így konkrét anyagtanulással nem lehetett rá készülni.
Az olasz nyelv és irodalom szakos államvizsgám meg úgy zajlott,hogy húztunk egy irodalomtételt, egy nyelvészet tételt és egy módszertan tételt.Utána mind a háromra kaptunk 1/2-1/2-1/2 órát,hogy vázlatot készítsünk.Közben az előttem felelő felelt.Utána én mentem be és csináltam végig.
Amúgy ez tényleg anyagmennyiség függő.Jártam angol szakra is, ott kb. 1,5-2 hónappal előtte neki kell állni az államvizsgára készülésnek, mert 240 tétel van, 60 brit irodalom,60 brit történelem,60 amerikai irodalom, és 60 amerikai történelem.Nálunk annyi volt.Ja és mindegyikből 1-et kellett húzni + volt még mellé ilyen amerikanisztika+ british studies kérdés is.
Szóval baromira anyagmennyiség-függő.
5 évvel :)
Na jó, max. 2 hétig készülhettem rá, többet amúgy sem lehet egyhuzamban bírni szerintem. TTK
Te mikor kezded és mennyi tételed van?
Én turizmusos vagyok, már ápr 25.-e óta olvasgatom. 19 A és B tételem van ami olyan 10 oldalas egy A átlagban..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!