Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha 11. után kimennék külföldre...

Ha 11. után kimennék külföldre mondjuk két évet, érettségizhetnék, miután visszajöttem úgy, hogy nem jártam ki a 12. osztályt?

Figyelt kérdés
Mennyire lenne jó ötlet? Nyáron kimehetnék Írországba, és ott élhetnék pár évig. Nem tudom, hogy mennyire lenne értelme ennek a dolognak, mert egyszer vissza kell jönnöm. Gondolom le tudnék nyelvvizsgázni, ennyi előnye minimum lenne. Művészeti egyetemre készülök, oda az érettségi nem számít, csak a gyakorlati vizsga, viszont gondolom érettségi nélkül nem igen felvételizhetnék. Ha visszajöttem, le tudnék érettségizni? Ki kéne járnom előtte a 12. osztályt? Kicsit össze vagyok zavarodva. Kérlek, válaszoljatok. Mennyi értelme lenne ennek?

2012. máj. 2. 19:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Teljesen kizártnak tartom, hogy úgy érettségizhetnél, hogy nem jártál a 12.-be.

Eleve nem értem, mire lenne jó ilyen hülyén csinálni, ha külföldre akarsz menni, akkor ELÖSZÖR érettségizz le, utána ha nem akarsz továbbtanulni, akkor mehetsz valamerre. Máshogy semmi értelme az egésznek.

2012. máj. 2. 19:56
 2/6 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy csak most tudnék kimenni..
2012. máj. 2. 20:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha leteszed az osztályzóvizsgát azok évek anyagából, amikor nem voltál itthon, akkor mehetsz úgy érettségizni.
2012. máj. 2. 20:02
 4/6 A kérdező kommentje:
És tudnék valamit dolgozni így 17 évesen Dublinban nagyon kezdő angol tudással?
2012. máj. 2. 20:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Az igazgatóddal kell megbeszélned. Ha le tudod tenni az osztályozóvizsgákat ápr. végéig, akkor igen. Ezt vagy megengedik, vagy nem, nem kötelesek. De valószínűleg hiányozni fog a képzettségedből az az év, szerintem szerencsésebb kijárni a 12-iket.
2012. máj. 3. 20:41
 6/6 anonim ***** válasza:

17 évesen nagyon kezdő angollal semmire sem mész. Én Angliában élek, nagyon sok fiatal jön ki, alig beszélnek angolul, 99% már az első hónapban hazamegy. Végezd el a sulit, érettségizz le és közben ezerrel tanulj angolul!

Utána talán van esélyed kinn.

2012. máj. 5. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!