Szerintetek Igaza volt az osztályfőnökömnek?
Minap kitértünk egy kicsit a mai világra (a telefonadó és az internet adó kapcsán), és mondta az ofő, hogy ma már a csapból is az okostelefonok folynak, és hogy ez arra való, hogy megvedd a legdrágább készüléket és fizess egy vagyont utána törlesztésként és havi díjként, vagyis egyfajta szabad rablás és arra való, hogy az orrunknál vezessenek és a hűségidő legvégén jöjjünk rá arra, hogy végig az orrunknál vezettek.
Aztán szóba került az is, hogy a mai készülékek tudása akkora, hogy az ember ellustul, és telefon függővé válunk.
Igazándiból nem mindennel értek egyet, ezért tettem fel a kérdést ide és kíváncsi lennék a véleményetekre.
Hozzá teszem, hogy a mi osztályunk nem egy nagyon gazdag, de nem is szegény osztály, vannak ott drága telefonok is, és net előfizusok is.
Mi a véleményetek erről a diáknak drága telefon és internet előfizetés című témáról??
Szerintem addig, amíg a szüleik pénzéből kapjátok a telefont és az előfizetést, addig elég egy szimpla telefon is, amin hazacsörögsz, ha késel. Megtiltanám az IPhone-t az iskolában, mert sokan menőznek vele, a szegényebbek meg rosszul érzik magukat. Pedig egyik sem dolgozott érte egy percet sem.
Az más téma, ha dolgozik érte. Ha a gyerek dolgozik érte, akkor kaphat felőlem űrhajót is.:)
Nekem nem iPhoneom van, de egy nagyobb értékű finn gyártmányom, és én a saját pénzemből fizetem a telefon részleteit. Elmúltunk már 18 évesek, és az osztály nagyja dolgozik hogy legyen némi lóvéja, ahogy én is.
De sok az elkényeztetett majom, aki mindent kér apucitól és anyucitól. Én nem érzem rosszul miatta magam, mert tudom, hogy amit ő megkap, azt én is megkaphatnám, ha kérném, de nem vagyok olyan mindent kérek a szülőktől....valahogy sose szerettem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!