Magyar emelt érettségi?
Figyelt kérdés
Én most megyek magyarból emelt szinten érettségizni. Nagyon izgulok, felkészületlennek érzem magam. Jól jönne néhány jó tanács,hogy mire figyeljek,hogyan tanuljak rá, vagy miből. Írjátok le a tapasztalataitokat!2012. ápr. 21. 12:56
1/5 anonim válasza:
Én is most megyek emeltezni..és sajna én sem érzem magam felkészültnek :S megakptad már a levelet hogy hova mész vizsgázni ?
2/5 anonim válasza:
Nekem a tanárom azt mondta, hogy a magyarokat nagyon nézzük át, mert világirodalom nagyon kevés van benne. De azért legyél tisztában velük, szóval Heine maradjon romantikus, míg Byron angol, stb. A költőknél a verscímeket és ciklusokat kell nagyon átnézni, míg az íróknál a regények/novellák címeit. Legyél tisztában az életrajzokkal (főbb események mindenképp). Műfajokat sem árt tudni, ha elemzésnél esetleg felbukkanna. Szerintem ezek a fontosak. (Amúgy én is most megyek. Szóbelitek nektek mikor lesz? Nekem 11-én.)
4/5 A kérdező kommentje:
Eötvösbe rendeltek be, a szóbelim pedig 9-én lesz.ti hol lesztek? Amúgy köszönöm a tippeket ;) sajnos az én magyar tanárom egy gyökér és nem segít semmiben...:S
2012. ápr. 22. 23:02
5/5 anonim válasza:
21:37 es vagyok..engem a patronába hívtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!