Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magyarérettségin ha az irodalo...

Magyarérettségin ha az irodalom részéből meg se tudok szólalni de a nyelvtani részére megvan a 10% akkor átmegyek vagy megbuktat? :S

Figyelt kérdés
2009. jún. 19. 20:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az bukta,de olyan nincs,hogy nem tudsz megszólalni,használhatsz hozzá könyvet,innentől kezdve nagyon sötétnek kell lenni ahhoz,hogy nulla pontot érj el.

Semmit nem olvastál el?

2009. jún. 19. 20:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

kihúznak belőled pár mondatot, hogy meglegyen az a tíz százalék, hidd el. Meg tényleg sokszor jól jön a józan paraszti ész is. Meg egy kis poénkodás. Én olyan tételt húztam tegnap, amit az utolsó hónapban vettek. Én akkor kórházban voltam, illetve itthon lábadoztam. Néhány dolgot tudtam, próbáltam a saját ismereteimre támaszkodni, illetve improvizálni. Amikor megkérdezte, hogy az egyik rész miben különbözik a többitől, halálnyugodtan benyögtem, hogy az a leghosszabb. Végül is nem erre volt kíváncsi, de igazam is volt. :D

Még nem tudom hányast kaptam, de beszéltem utána a tanárral, meg poénkodtunk. Szerintem megkapom az ötöst, de majd holnap kiderül.

2009. jún. 19. 20:57
 3/8 A kérdező kommentje:
az a baj hogy oké ha verslemzést vagy novellát vagy hasonlót húzokde mivan akkor ha kötelezőt? midnenhez van forrás amúgy? vagy van amit csak magamtól mondhatok el?
2009. jún. 19. 21:14
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Van egy gondolatébresztő idézet irodalomnál, meg le van írva a feladat. Ha egy picit figyeltél órán, vagy legalább kétszer átolvastad a tételeket, akkor nyert ügyed van.
2009. jún. 19. 21:22
 5/8 anonim válasza:
100%
az 50 pontnak a 10%-nak kell meglennie
2009. jún. 20. 17:11
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is bukta:S De ott kell lennie a kötelező verseknek, olvasmányoknak segítségként, abból ilyeneket ki tudsz írni, mint pl. hány fejezetes, kik a szereplők, esetleg a rövid történet a könyv hátulján van, azt onnan átolvasod stb. Erre már csak megvan a 10%.. és akármit is mondanak a tanárok (hogy mennyire szigoróak lesznek), próbálnak segíteni! Nem akarják a saját statisztikájukat sem egy buktatással lerontani:)
2010. jan. 22. 12:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Biztosan bukta,viszont olvasd el,hogy miről szólnak egyáltalán a kötelezők,és akkor már annyit tudsz mondani bármiről,hogy meglegyen a kettes legalább.

Én érettségin az Antigonét húztam,kb ra sejtettem,hogy miről szól,ott átfutottam a könyvet,és ötösre érettségiztem magyarból végül:)Hajrá!

2010. jan. 22. 12:58
 8/8 A kérdező kommentje:
utolsó köszi, de már tavaly juni óta túlvagyok rajta :D már fősuli van
2010. jan. 23. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!