Volt már rá példa, hogy letagadtad a diplomád?
Olyan volt, hogy egyetemistaként takarítói melót vállaltam volna egy multinál, de első körben nem vettek fel, azért, mert aki egyetemre jár, az biztos nem akar hosszú távon takarítani, nekik meg megbízható munkaerő kell, aki kevésbé ambiciózus.
Mivel tucatnevem van, pár hét elteltével megint jelentkeztem, immár kihagytam a tényt, hogy egyetemre járok. Felvettek.
Életem legjobb döntésének bizonyult ez, hogy így belevágtam, nem szorultam rá a pénzre, de minden álmom volt diplomásként ennél a bizonyos cégnél dolgozni, viszont tudtam, hogy belsősként könnyebb pozíciót kapni, mint külsős jelentkezőként. Így is lett, fél év takarítás után már asszisztens voltam diákmunkában (ekkor már bevallottam az egyetemet), a diploma után pedig tárt karokkal várt az állásom.
Mivel bölcsészdiplomáról van szó, ez nagyon nagy dolognak számított.
Volt egy-két önéletrajz ahonnan kihagytam, társadalomtudományi diplomám van. Viszont így sem vettek fel ezekre a helyekre.
Egyes embereknek pedig inkább nem mondtam meg mit végeztem, általában rossz tapasztalatom van ezzel a diplomával, lenéznek, hülyeségnek tartják, azt sem tudják mi ez. Megkíméltem magam a felesleges szájtépéstől.
Már én is utálom, hogy ezt végeztem, rábeszéltek, akkoriban nem sok lövésem volt a társadalomtudományokról.
Nekem vízellátás-csatornázás szakirányú mérnöki diplomám van. Jelenleg munkanélküli vagyok, bár most van egy állás (nem szakmába vágó) amiben reménykedem. (Szakmámban létszámstop miatt nem nagyon tudok elhelyezkedni.)
Arra gondoltam, hogy ha netán nem jönne össze ez a meló, akkor letagadnám a diplomám. Beadnám pl laborosnak (mivel technikusim van hozzá). Származhat ebből bármi bajom, hogy ha letagadom a diplomám? Nem hiszem, hogy utánanéznének...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!