A középszintű kémia érettségiben sok számolás van?
Sajnos a számolás nem nagyon megy nekem, de szeretnék érettségizni.
Egyébként lehetséges jövő májusban (11.-esként) letennem a középszintű kémiát? Tizedikes vagyok most, úgy néz ki ötös leszek év végén. Szakkörre nem járok, de szeptembertől fakultációra fogok.
Van benne ha jól emlékszem 3 számolós feladat a 8-ból, de ezek viszonylag egyszerűek. Szerintem nézd meg az. oh.gov.hu oldalán a régebbieket, hogy lásd, hogy kb milyen szintűek a számodra. Viszont ha kémiával szeretnél foglalkozni, akkor nagyon érdemes rágyúrni a feladatokra (pl. Villányi Attila Ötösöm lesz kémiából feladatgyűjteményével), mert bárhova mész, a számolás alap lesz, és egyszerűbb még gimiben erős alapokat szerezni, mint egyetemen szenvedni vele.
Egyébként igen, levizsgázhatsz jövőre, ha leteszed az osztályozóvizsgát a maradék év anyagából. Ezt a vizsgát a tanároddal kell megbeszélned, általában kérvényt kell írni az igazgatóhoz, stb.
Biológiával szeretnék foglalkozni, de a felvételihez kell még egy természettudományos tárgy.
Tizedikben van utoljára kémia, úgyhogy szerintem osztályozó vizsgát nem kell tennem. De majd fakultációválasztásnál úgyis kiderül.
Köszönöm a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!