Mesélnétek a pszichológia szakról?
Szia
Én most vagyok elsőéves a pszichológia mesterképzésen,de gondolom téged első körben az alapképzés érdekel.
A BA képzésen azért kell tanulni rendesen,egyetemtől függetlenül.Általában sok az iskolán kívüli feladat is,házi dolgozatok,kisebb hangvételű kutatások,nagyobb hangvételű műhelymunkák.A vizsgák közül vannak persze könnyebbek is, de ami általában a többségnek nehezebben megy,az a statisztika,az általános lélektan és a bioszos tárgyak (anatómia,élettan,neurológia stb.).A vizsgákra tehát kell tanulni,és ha vannak zh-k,azokra is.Én szeretem és szerettem ezt a szakot,bár a mesterképzés már jóval izgalmasabb szerintem,hiszen túl vagyunk az alapozó tárgyakon.Sok helyen lehet hasznosítani,ez persze az érdeklődési körödtől is függ.A mesterképzés elvégzése után jön a valódi szakosodás,az,hogy milyen szakirányon végzed el az MA-t,lényegében nem számít.A mesterdiploma megszerzése után különböző szakképzéseket és/vagy módszerspecifikus képzéseket végezhetsz el,melyekre most nem térnék ki részletesen,de az a lényeg,hogy ezek befolyásolják,hogy milyen jellegű munkát végezhetsz és mennyit keresel.Ha van még kérdésed szívesen válaszolok itt vagy privátban.
22/L
Inkább kérdezek itt, hátha másnak is jól jön majd :)
Először is melyik egyetemre jársz? Illetve mint mondtam ez egy hirtelen ötlet volt, ezért azt sem tudom hogy miként, hol tudok majd elhelyezkedni? (csak azt tudom hogy nem akarok elmegyógyintézetekben dolgozni)
Alapképzéssel: Elég nehéz elhelyezkedni,szinte lehetetlen.Akiről én tudok,az HR gyakornok lett,persze diákmunkásként 500-as órabérért, a mesterképzés mellett dolgoznak.
Mesterképzéssel: Némiképp megnőnek az esélyek,persze előny,ha van ismeretséged vagy gyakorlatod (az egyetemi évek alatt önkéntes vagy ingyen gyakornoki munkával szerezhetsz). Ezzel esetleg nevelési tanácsadóban,HR-esként vagy alapítványnál el tudsz helyezkedni,ha szerencséd van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!