Magyar érettségi:érvelés?
Figyelt kérdés
Hogyan kell csinálni? Van valami alapszabály vagy tanács? Sajnos eddig magyaròrán sosem terelődött ide a szó, viszont heteken belül itt az érettségi. Jah és pontosan 4oldalt kell írni?
Előre is köszi
2012. ápr. 4. 20:56
1/5 anonim válasza:
szerintem ne az érvelést válaszd, nagyon sok háttértudás kell hozzá (irodalmi ismeretek), és nagyon könnyen bele lehet bukni, én tuti vagy az elemzést vagy az összehasonlítást választom
3/5 anonim válasza:
3-8 oldalt kell írni. Minimum 3 legyen meg mert vonnak le pontot ha nincs meg. És szerintem sem azt választ, hacsak nem 5 ös voltál a 4évig magyaról. Téényleg sok háttértudásra van szükség, ahogy az első válaszoló is mondja. Szerintem sokkal könnyebb. Összehasonlító elemzésbe tudsz idézetet írni ami viszi a sorokat. A novella elemés szempontjai meg megvan nekem, ha kell át tudom küldeni.
4/5 anonim válasza:
Ez így nem igaz,hogy a legnehezebb.Sőt szerintem a legkönnyebb. Én is azt fogom választani. Csak rizsázni kell egy témáról, érveket,ellenérveket írni,a bevezetésben "filozofálni" az adott téma egy dolgáról,aztán 3-4 irodalmi művet megemlíteni az érvek magyarázásához. Ennyi.
5/5 anonim válasza:
Megnézném azt a személyt, milyen összehasonlító elemzést ír, aki szerint az érvelést csak úgy lehet megírni, de van irodalmi tudásháttered. A verselemzés még nehezebb, minden tudnod kell a költőkről, a korról, amikor írtak, milyen volt a politikai, gazdasági helyzet, mikor mire utal a költő, tudnod kell olvasni a sorok között. Ha a három oldalból másfél azzal van kitöltve, hogy kiidézted az egész verset, hidd el, nem fog sok pontot adni a magyartanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!