Mennyire nehéz az érettségin max pontszámot elérni?
Figyelt kérdés
Mondjuk magyaron? Vagy lehetetlen?2009. jún. 15. 21:36
1/5 anonim válasza:
Szerintem abszolút tanárfüggő. Nálunk angolból, németből és informatikából többen is megkapták a maximális pontot. Csak ezekről tudok nyilatkozni, mert előrehozottként ezeket tettük le az osztállyal. Nekem az angol tanárnőm úgy adta meg a maximális pontszámot angolra, hogy szóbeli előtt egy héttel egy beszélgetés során azt mondtam, hogyha én tanár lennék, biztos, hogy szinte soha nem adnék maximális pontot, mert biztos van olyan, hogy a diák valamit hibázik, lehetetlen egy tökéletes feleletet bemutatni. Ő csak röhögött, hogy nehogy azt higyjem, hogy vérpadra megyünk, ez csak érettségi. A másik példa a töritanárunk, aki egy állat, de tényleg, mindenbe mindig belekötött, a töri esszéimre, meg maximális pontot adott, azt hittem, elájulok, amikor megláttam. Szóval szerintem nem annyira nehéz maximális pontot adni. Most már én is nagyobb kedvvel megyek szóbelizni magyarból meg töriből, van remény, hogy a kőkemény tanárnőnk érettségin mégsem lesz annyira kőkemény, mint máskor.
2/5 anonim válasza:
Nyilván nem lehetetlen, ha értelmes, helyes, lényegbevágó dolgokat mondasz összefüggően, nyelvtanilag helyesen, megfelelő szakszókinccsel. A max. ponthoz azért az se árt, hogy a vizsgát mgelőző években is lása rajtad a tanár az állandó szorgalmat és érdeklődést.
3/5 A kérdező kommentje:
Hát a magyar tanár az elég kemény, van is híre... :D
A szorgalmamat tudja h van, volt olyan h meg is dicsért,
de nem nagyon szokott max pontot adni. Majd kiderül.
Köszi a válaszokat!
2009. jún. 15. 21:51
4/5 anonim válasza:
nekem a német emeltem lett 100% , tök büszke vok magamra:D , amúgy nem lehetetlen, nálunk töri írásbelin sokan értek el max pontot(én pont nem:D
5/5 anonim válasza:
infón nekem 96% lett, összesen 5 pontot vesztettem és csak a wordben nagyon kis apróságokon. Lehetett volna 100%...
Magyarból azért nehezebb, mert ha van pl novella vagy vers elemzés, akkor biztos nem fog minden eszedbe jutni hogy most épp mit hogy gondolt az író.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!