Egyetemisták! Akik vállaltak már el életükben diákmelót?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az érdekelne, hogy mennyi ideig csináltad, mit, mennyi volt a fizetésed egy hónapban(ha nem túl indiszkrét) és hogy bírtátok fizikailag, szellemileg?
Előre is köszönöm a válaszokat!
20/L
2012. márc. 25. 15:26
1/2 anonim válasza:
Én végig dolgoztam egyetem mellett,műszakis ráadásul.
Az elején még 300-as órabér volt (2006 környéke),utána 450/óra.
Változó volt hogy mennyit kerestem,2010-esre emlékszem,45-60ezer között volt,de dolgoztam is sokat.
eleinte megerőltető,de hozzá lehet szokni,nekem sikerült 5 évig ugy,hogy közben páromra is jutott mindig idő a tanulás és a meló mellett.
25/N
2/2 anonim válasza:
Én mindössze fél évig melóztam, tovább nem voltam rászorulva. Suliban eközben nem vettem fel az előírt krediteknek csak alig több, mint a felét, mégis alig volt szabadidőm. Elég jól kerestem (500 forintos órabérrel havi 20-50 ezret, attól függően, mennyi melót tudtam vállalni), a suliban meg csodák-csodája ötösöket és négyeseket szereztem. Lehet csinálni párhuzamosan a kettőt, csak elég lelketlen, főleg, ha egy szórólapozásnál vmi intenzívebb munkát vállalsz. Ha fontolgatod a diákmelót, javaslom, inkább passziválj egy-egy félévet és tegyél félre a keresetedből a kövire - kivéve persze, ha nem akarsz emiatt csúszni -, így többet tudsz dolgozni, és egyszerre egy feladatra kell csak koncentrálnod, szal valsz, jobb teljesítményt tudsz mindkét helyen felmutatni. A fiatal éveidet a mókuskerékben tölteni am sem túl szívderítő, én legalábbis gyakran éreztem vmi idő-, energia- és lehetőségpocsékolást olyankor, amikor a túlvállaltam magam, amikor meló után suliba rohanva este már arra nem maradt többnyire energiám, h egy sört megigyak baráti társaságban. Inkább bulizz, ismerkedj, szórakozz, utazz, használd ki, h most azt tehetsz, amit csak be mersz vállalni. Melózni jó, de igazán úgy jó, ha az átmelózott nap után nem kell szemináriumi dolgozatok és vizsgák miatt éjszakáznod otthon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!