Sorrendet módosítsak vagy ne? Ki mit csinálna a helyembe?
Szóval jelentkeztem Pécsre felsőfokú szakképzésre. Nagyon szeretnék oda menni, tetszik a város. De 200 km-re van innen, és nem hiszem h kapnék kollégiumot. Az albérlet meg drága,rezsi, plusz még ott a kaja, bérlet ha messzebb van.
Havonta lenne 35 000 Ft pénzem összvissz(ez az árvaságiból)
De ott van a második hely, ami egy kis város, itt is fsz képzés, de ez a hely nem tetszik, csak barátnőm ide jelentkezett, és ő mondta h itt biztos lenne a kolesz( mivel kis város, nagyrészt helyiek jelentkeznek. )
Szóval anyagi szempontból ez lenne a jobb döntés.
Ti hogyan döntenétek? :)
2.válaszoló vagyok!
aki a sok kérdést feltette...:)
azok alapján amit írtál,én mégiscsak Pécset választanám.Pannon egyetem kihelyezett képzésről már hallottam h.nem nagy szám...
nálunk egy vidéki közepes városban is indítanak Pannonos képzést szeptembertől,de már rossz a híre...A Pannon suli maga jó,de ezek a kihelyezett képzések kétes értékűek.
lehet h.drágább Pécs,de szerintem jobban megtérülne.ha esetleg később alapszakot is választanál(amibe ugye lehet h.beszámítana az FSZ képzés,Pécsen már képben leszel.a sulival,a várossal...
amúgy én is azt hallottam h.Pécs annyira nem is vészes,bár az biztos h.35.000ből nem fogsz kijönni.(főleg h.200km tőletek),de max.ha nincs más felveszel diákhitelt,vagy dolgozol,meg lehet h.később ösztöndíjat is kapsz...
szóval én inkább Pécset ajánlom,minden anyagi korlát ellenére.akésőbbierkben megtérülhez ez a választás...
amúgy hol laksz (ha nem titok)és melyik városban indul a Pannonos képzés..?
Derűs kilátások: Csótányok, ez most kellett, tényleg. :D
Anyu erre csak annyit mondott, h így mégis más, h tudom, mintha hirtelen meglepődnék... Valóban.
Nem baj majd lámpánál alszok.:D Anyum 3 évet volt Németbe szállón és ott is voltak csótik, úgyhogy kaptam tőle pár tanácsot.
2. válaszoló, megírom neked privibe.
megint a 2.vagyok.sajna nem kaptam tőled privit.nem tudom elküldted-e...lehet h.igen, csak véletlenül a spamok közé került és kitöröltem...OO
légyszi írd már meg újra.köszi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!