Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen képzést kellene elvégez...

Milyen képzést kellene elvégezni, hogy kozmetikumokat fejleszthessek ki?

Figyelt kérdés
Gógyszerész esteleg vegyész, vagy más..? Csak komoly válaszokat! köszönöm
2012. márc. 16. 23:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Ahogy mondod: gyógyszerész, vegyész, kémia.
2012. márc. 16. 23:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Az első is jól írja, de ezek közül a gyakorlatban messze a gyógyszerészeti által megszerzett tudásnak vennéd a legnagyobb hasznát. A vegyész és vegyészmérnöki szakokon nincsenek biológiai jellegű tárgyak, pl. biofarmácia, nem lehet kozmetológiai jellegű tárgyakat felvenni (mondjuk SOTÉn is csak 1 kimondottan ilyen volt, de az legalább szuper színvonalas), ill. gyógynövényismeretet sem tanulnak, így egy csomó összetevőről nem rendelkeznek akkora és olyan jellegű tudással, mint egy gyógyszerész. Nem is beszélve a képzés egyik alappillérét jelentő gyógyszertechnológia tárgyról, ami kimondottan ezek elkészítését tanítja először gyógyszertári, majd galenusi labori/ipari méretek között, ill. a szemléletről, amit belénk nevelnek. Ez tényleg nem a hazabeszélés része a dolgoknak (gyógyszerész vagyok), a vegyész és TTK kémia szakok nyújtotta képzést nagyon is elismerem, de inkább más gyógyszeripari területeken (analitika, termelésirányítás, hatóanyaggyártással és annak minőségbiztosításával kapcs. dolgok) tartom előnyösnek. Dekorkozmetikumokat talán fejleszthetsz kozmetikus mesterként is (bár nyilván jóval kevesebb lehetőséged van erre), de gyógykozmetikumokat nem. Ha csak a hatóanyagaikat szeretnéd fejleszteni, akkor erre kutatórovosként, nagyon esetleg biológusként, biomérnökként is lehet lehetőséged, a technológiai formulálást (vivőanyag- és segédanyagválasztás, stb.) azonban csak a gyógyszerészetin tanítják.
2012. márc. 17. 01:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat! Én eleve a gyógyszerészképzésben gondolkodtam:P Igazából engem a parfümök is érdekelnek, de olvastam, hogy Magyarországon csak egyetlen egy parfümőr van és csak Franciaországban képzik őket (mellesleg nem kis pénzért :/)
2012. márc. 17. 11:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Szívesen. Parfümőri képzés, na igen :) Azért ha ilyen álmod van, azt sem kell teljesen feladnod, az egyik volt gyakorlatvezetőnk az ELTE növénytani tanszékén PhD-zett hasonló témából, persze nem mint "orrot" képzeték, de elég érdekesnek tűnt a munkája. GC-vel (gázkromatográf) próbált meg módszereket kifejleszteni növényi alapanyagokból való új illatok kinyeréséhez. Mivel a növénytan a SOTÉn első év második féléves tárgy, így ebbe az irányba már elég korán elindulhatsz TDKzni, tájékozódhatsz. A kozmetikumok fejlesztését pedig akár gyógyszertári munka mellett is végeheted, bár azért szerintem a gyógyszertechnológiai kutatómunka az, ami igazán nívós. Mindkét helyen vannak rendes oktatók, a Technológiai Intézetről csak jót tudok mondani, biztosan szívesen fogadják majd az érdeklődésedet. Minél korábban kezded egyetemen a kutatómunkát, annál könnyebb dolgod lesz később, szóval csak hajrá :)
2012. márc. 17. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!