Károly Róbert idején ki volt a pápa?
Én meg azért tettem fel a kérdésemet, mert ilyen fokú tájékozatlansággal még itt is ritkán találkozik az ember.
Mindegy.
K.R. uralkodásának ideje alatt 6 pápa regnált. Nem egyszerre, egymás után. VIII. Bonifác, XI. Benedek, V. Kelemen, XXII. János, V. Miklós, és XII. Benedek. (Ezt én sem fejből tudom, a Google segített.)
"A pápa a fő ember az egyházban?"
A pápa a katolikus egyház feje.
"Vagy hogy van ez?"
Így.
"Ki az a érsek?"
Egyházi előljáró, a pápa neki is a főnöke. Szerintem ennél jobban ne is menjünk bele.
"Hol élt ez a pápa aki támogatta? "
A pápák akkor is, most is Rómában (a Vatikánben) élnek. Szokták is mondani, hogy "a római pápa", nem véletlenül.
"Egyáltalán magyar volt ez a pápa? "
Egyáltalán nem volt magyar ez a pápa, sőt, magyar pápa egyáltalán soha nem is volt. Bár egyszer majdnem.
"Magyarországon nem is volt semmilyen pápa?"
De , látogatóban többször is.
Először minden püspököt kerületi egyházfőt ugye pápának hívtak de aztán római püspök felemelkedett és csak őt kezdték pápának hívni , ezáltal lett Róma püspőke , Itália érdekes , A keresztény egyház (EU) pápája (egyetemes keresztény egyház feje , később katolikusé) .
Az érsek az egy ország főpapja egy adott vallásban MO. esetében katolikus esztergomi érsek, kalocsai érsek is volt a görög keleti vallásnak házalt ez amolyan feltételezés az árpád ház idejében volt jelen.
Magyar pápa Bakócz Tamás volt de mivel látta a világ hogy a magyar értelmiség még 1848ban is csak a Dunát átszelő hidakért fizetett akármit is ( a nemesség de értelmiség is valahol mivel Bakócz pap volt az ő esetében tehát ) , így tudták hogy nem kéne pápának választani mert a végén még elér olyat amit nem kéne.
Több pápa is volt az a pápa támogatta aki trónra segítette értelem szerűen mivel a pápa támogatta ja , tehát amit előbb felsorolt az illetékes annak a listának az elejéről.
Bár ekkora hülyét még én sem láttam hogy ilyen kérdéseket , de én tanítok törit az iskolámban külön meg néha óraadóként is csak lazában 11.es vagyok azt úgy de 15 évesen küldtem angol érettségit lyukasórákban néha 2-4 hétig tanítok osztályokat , na és ott sem láttam ekkora tompaságot , de azért nem kell teljesen elutasítani ezt az arcot hogy keresd meg magad no. Pici pocok.p
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!