Mennyire nehéz megszerezni egy B kategóriás jogosítványt? Mennyiből jön ki? Mi a legnehezebb része?
Én nem rég csináltam, 130e volt összesen, úgy, hogy nem kellett plusz órát vennem.
Vidéki vagyok, egy kisebb iskolába jártam és ismerősöm volt az oktató, rendesen megtartotta a kötelező óraszámot, nem csalta le a félórákat, ahogy nagyobb iskolák szokták.
Nekem a kresz volt nehéz, mert sok olyan dolgot kellett megtanulni, ami szerintem felesleges egy átlagos autósnak (sok műszaki, fizikával kapcsolatos kérdés), és a forgalom vizsgán izgultam legjobban, főleg a parkolás miatt, mert az ment kicsit nehezebben.
Ha találsz egy olyan iskolát, ahol nem az a lényeg, hogy minél több pénzt kihúzzanak a diákok zsebéből, és találsz egy rendes oktatót, akkor nagyon könnyen meglesz a jogsi.
Én az elején féltem a vezetéstől, hogy "mindent egyszerre kell csinálni" (index, fék, váltani, táblákat figyelni, meg hogy ne menj gyorsan stb), de nagyon gyorsan belejöttem és kisebb távokra nagyon szeretek egyedül kocsival menni. :) Bár Bp-n belül csak az oktatómmal vezettem, azóta még nem, úgy érzem, hogy ahhoz még bizonytalan vagyok.
23N
Nekem áprilisban lesz 1 éves a jogsim. Ami kb. olyan 120-140ezerből jött ki, úgy, hogy nem kellettek plusz órák. Ha odafigyelsz és van hozzá egy kis érzéked, akkor nem kell plusz óra. Egyet nem tudnék kiemelni, ami a legnehezebb. Szerintem olyan nincs is. Kreszen oda kell figyelni, gyakorolni, és sima ügy. Az elsősegélyhez fent vannak a neten a tételek, megtanulod, kész. A rutin nem egy nagy dolog, a legtöbb ember 3-4óra után átmegy a vizsgán. Legalábbis nálunk úgy volt, hogy asszem 9 a kötelező rutinórák száma, ebből levezettünk 3-4et, a fiúk, akik már vezettek autót, volt hogy csak 1et, és a többit "áttettük" a városihoz. A városin pedig annyi a lényeg, hogy figyelj oda. Jóesetben min. 20órát vezttél már városi előtt, fejedben van a kresz, tudod kezelni az autót, 1 hibát tudsz elkövetni, hogy nem figyelsz. Azt a 45percet pedig ki lehet bírni teljes koncentrációval. Ha a vibi látja, hogy jól megy, akkor nem is szenvedtet 45 percig. Azt viszont nem tudom, hogy ebben az új rendszerben nehezebb-e vagy könnyebb? Szerintetek?
18/L
Én már az új rendszerben fogok vizsgázni, szóval lehet, hogy egy kicsit több infót tudok adni. A kreszt még tavaly nyáron csináltam, igazából nem nehéz, én mégis buktam egyszer rajta. Van egy program, amivel gyakorolhatsz, teljesen olyan, mint a vizsga, A-B-C feleletválasztós, a végén kiírja a hibáidat és a pontszámod, valamint, hogy átmentél-e. Az egyetlen buktató az lehet, hogy kb 200 olyan kérdést kaphatsz a vizsgán, ami nincs benne abban a programban, és ha olyanokat fogsz ki, az szerencsétlen. Én rengeteget gyakoroltam, másodszorra 2 hibával mentem át, szóval nem olyan vészes.
A forgalmi már nehezebb ügy, minél hamarabb kezdj neki, mert egyre nehezebb megszerezni a jogsit. Idén változtak a szabályok, már nincs rutinvizsga, egybe van vonva a forgalmival, ezért az olyanok, mint én - akik a régi rendszerben kezdték és letették a rutinvizsgát is - ráfizetnek, mert ugye le kell tenni az összevontat is és az már drágább (ergo nem fejezhetem be abban a rendszerben, ahogy elkezdtem). A másik probléma, hogy leépítés volt vizsgabiztosok tekintetében, nem tudom te hol szeretnéd csinálni a jogsit, de Bp-en például összesen 12-13 vizsgáztató maradt az összes vizsgázóra(tavaly olyan 60 körül voltak). Én már elvben mennék vizsgázni, de nincs már időpont május 20 előtt, szóval kezdd el amilyen gyorsan tudod!
Remélem segítettem.
Nekem 2 éve került 180-ba. Igaz 1x forgalomból, 1x pedig elsősegélyből húztak meg. Bár én egyiket sem éreztem jogosnak, látszott, hogy csak a pénz miatt sz*pattak. :( Szerintem 150-1600 ezer a minimum amit fizetned kell érte, plusz órák nélkül. Legalább is nálunk Szabolcsba kb. ennyibe kerül. Növekvő vizsgadíjak+ benzin ár ezt bele kell kalkulálni. :( Én az elsősegélyt tartottam a "legnehezebbnek". A vizsgabiztos úgy figyelt, mint ha az élete múlna rajta. No persze lehet, hogy egyszer majd tényleg fog is, és a való életben nem egy bábún kell majd segítened. Sok sikert és eredményes felkészülést kívánok! :)
20/F
A lényeget már elmondták, csak annyit teszek hozzá: itt Budapesten rohadt nehéz vizsgáztatót kapni. Bementem vizsgaidőpontért, és 2 és fél hónap múlvára adtak..
szal minél hamarabb fizesd be és foglald le, ha majd jogsizol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!