Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen a biológia és a kémia...

Milyen a biológia és a kémia érettségi emelt szinten?

Figyelt kérdés

Igazából rengeteg cikket, véleményt olvastam már erről, mégis kíváncsi lennék rá - még mindig -, hogy mennyire nehezek? Hallottam olyat, hogy állítólag az emelt szint valamilyen szinten könnyebb, mint a középszint, és könnyebb emelt szinten jó jegyet szerezni. Általánosságban igaz ez, vagy csak némely tárgyakra? Vagy igaz ez egyáltalán?

Illetve még arra lennék kíváncsi, hogy akik a fent említett két tárgyból érettségiztek/érettségiznek szintén emelt szinten, milyen könyvekből készültek/készülnek?

Valójában én 2008-ban érettségiztem, de ebből a két tárgyból nem, most viszont azt fontolgatom, hogy leérettségizem belőlük.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. márc. 5. 19:25
 1/2 anonim ***** válasza:

Mint a neve is utal rá az emelt szint egyértelműen nehezebb mint a középszint, ez elég nagy hülyeség szerintem amit mondtak neked (emelt szinten maximum a történelem lehet könnyű, mivel az a legfeleslegesebb tantárgy a világon, emellett elég fakultatív is). Emelt szinten könnyebb jegyet szerezni szintén nem igaz, maximum a többletpontokra értik, hiszen egy 30%-osan elvégzett emeltszintű érettségi után 50 többletpontot kapsz.

Biológián nem vészes az érettségi, bár én azért rendesen tanultam folyamatosan 3 éven keresztül biológiát, mostanában a sejtbiológia, biokémia és kisebb mennyiségben az anatómia kap szerepet. Szóbelin pedig a tételek szintén nem olyan vészesek, 1 hónap alatt meglehet őket tanulni, én olyan 40 tételt számoltam össze eddig.

Kémiából barátom tett emeltszintű érettségit, de rettentően nehéz volt, rengeteg számolási feladat volt benne, én is szerettem volna érettségizni kémiából középszinten de aztán letettem róla, ő emelten megtudta csinálni 67%-osra, ami rendkívül jónak számít. Legnehezebb érettségi tárgy szerintem a kémia. Szóbeliről nincs tapasztalatom, csupán annyi hogy középszinten 20-30 tétel van, de azok is elég kemények, legalábbis számomra, 3adéves biológus tanhalgató vagyok, kémiát minimális mértékben tanulunk.

2012. márc. 6. 23:26
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a választ!

Viszont lenne még egy kérdésem. Írtad, hogy biológus hallgató vagy... akkor jól sejtem, hogy fizikából érettségiztél? Ha igen, akkor leírnád a tapasztalataidat azzal a tárggyal kapcsolatban is?

2012. márc. 7. 05:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!