Ki találta ki, hogy mely regények legyenek a kötelező olvasmányok?
Figyelt kérdés
2012. márc. 4. 15:02
1/12 anonim válasza:
Nem tudom, de rendesen megalapozta a gyerekek olvasni-nemszeretését.
2/12 Tactical válasza:
Talán az Oktatási Minisztérium. Bár véleményem szerint nagyon elcseszték!
3/12 anonim válasza:
Ki találta ki hogy mi legyen a tananyag egyes tárgyakból?
4/12 anonim válasza:
Szerintetek lehet olyan kötelező olvasmányt kijelölni, ami mindenkinek tetszik?
5/12 anonim válasza:
Első vagyok. Kisebb gyerekeknél én egyáltalán nem adnék fel regényt, inkább rövidebb novellákat, kezdetnek. Mert nekik még nagyon nagy falat egy regény, az olvasás még nem megy annyira könnyen, mint 1-2 év múlva. És azok a novellák sem lehangolóak, nyomasztóak, vagy csakis fiúknak szólók lennének. Hanem amit élvezettel olvasnak, ami felkelti az érdeklődésüket, és megfelel az ő kis lelkiviláguknak, már ha alsósokról beszélünk. Bocsi, ez már nem igazán a kérdésedhez tartozott.
6/12 anonim válasza:
"Szerintetek lehet olyan kötelező olvasmányt kijelölni, ami mindenkinek tetszik?"
Valószínűleg nem. De olyat se kellene, ami szinte senkinek sem tetszik.
7/12 anonim válasza:
Egyetértek az előttem hozzászólóval.Én személy szerint alapból nem vagyok ilyen olvasós beállítottságú,de több magyartanártól hallottam már hogy változtatni kellene ezen.
8/12 anonim válasza:
Az általános iskolai kötelezők nagy részét én sem szerettem, de gimiben elég sok olyan olyan volt, ami nekem kifejezetten tetszett pl. Rómeó és Júlia, Anyegin, Tóték, Az ember tragédiája, Tartuffe, Édes Anna, Az apostol.
9/12 anonim válasza:
Igen, középsulis olvasmányok már inkább valók a 15-18 éveseknek. De pl általánosban a Kincskereső kisködmön meg a Pál utcai fiúk kifejezetten nyomasztottak. Az Egri csillagok meg még nem érdekelt akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!