Mennyit lehet hiányozni egy évben? úgy értem h hány órát?
Ha 250 órát hiányzol összesen egy tanévben, akkor az automatikus évismétlést jelent.
Ha egy tantárgyból eléred a 30%-os hiányzást, akkor abból a tárgyból vizsgáznod kell.
Előző vagyok!
Ha eléred a 250 órát, akkor semmi esélyed továbbmenni, mert ezt az Oktatási Minisztériumban ellenőrzik.
huh,az szép :D
nekem félévkor volt 66,azóta sztem nem hiányoztam sokat...
Utolsónak: Nem tudom, hogy miért kell ilyen kulturálatlan módon beszélni. Amúgy valóban évismétlés és tényleg nem lehet vizsgázni.
És nem 50%, hanem 30% után kell vizsgázni.
(És mielőtt bárki is megsértene bármi féle beszólással, elmondom, hogy én tanár vagyok egy szakközépiskolában.)
Nekem még anno a középsuliban az osztályfőnök 248 óráig volt hajlandó számolni a hiányzásokat :) Ott abbahagyta, pedig még csak május közepén jártunk...
Persze a hiányzások nagy többsége azért volt, mert a sulit képviseltem valahol...
Van olyan tárgy, amiből ha 30%-ot hiányzol, akkor nincs osztályozóvizsga sem (max. ha a tanár extra jóindulatú) és pótvizsga sem, hanem automatikusan évismétlés, mert egyes gyakrolati tantárgyakból nem lehet pótvizsgázni, hanem újra kell járni az évet. Középiskolai tanár vagyok, az én tárgyam pl. ilyen, be is járnak a diákok.
nem értem mire jó ez 100- 150-200 óra hiányzás, akkor nem lenne egyszerűb estis középsuliba menni, ha valaki ennyire utál suliba járni? Ha valaki általánosban hiányzik ennyit, arra már inkább nem is mondok semmit. Az ilyen diákjaimnál első körben a szülőkre lennék kíváncsi, akiknek pl. fél évig nem tűnik fel, hogy a gyereke reggel elmegy otthonról délután hazamegy, a kettő között meg a suli közelében is alig van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!