Megélni Budapesten. Mégis mennyibol?
Sziasztok! Erdélybol származo, jelenleg svédországban élo 20 éves lány vagyok. Végzettségem szerint matematikus, informatikus és masszor :)
Most szeretnék Budapesten tovább tanulni, résztvenni pár tanfolyamon és esetleg egy hosszabb (kb 1 éves sulit is elvégeznék). De nem tudom, mire számitsak, mennyi pénzre lesz szukségem? Voltam már párszor Magyarországon; átutazoban, vagy turistaként :p igy azt sem tudom, hogy pl egy kenyér mennyi?
Mennyiért kapok szállast? Mibe kerul a kaja? és a kozlekedés? szorakozni itt sem járok. És találnék esetleg valami munkát is, a suli mellett?
várom válaszaitok, egyetemisták elonyben, de mindenki véleménye érdekel. elore is koszi
Szállás 40, kaja 30 + közlekedés.
100 ezerből megélsz normálisan, 60-ból nehezen.
Ha lakótárssal közösen fizettek albérletet, akkor a lakhatás már kijöhet 40-45 ezerből is rezsivel együtt. Ha nem ragaszkodsz külön szobához, akkor kevesebből is. Ilyesmiről tudsz tájékozódni az albérletet hirdető oldalakon (alberlet.hu például), igaz a rezsit nem mindig írják ki. A kaját én 20 ezer alatt meg szoktam oldani, bár nagyon spórolok, a helyi felnőtt havibérlet kb. 10 ezer.
A végzettségeid alapján, szerintem volna esélyed munkát találni. Sok sikert!
Off
Wow..20 évesen hogyan lehetsz már matematikus, informatikus és masszőr is?
koszi a sok es gyors valaszt... :) sokat segitettetek
hogyan... haaat... lemondva minden szorakozasrol, baratokrol es mindenrol.. ha a suliba volt egy kis lazabb idoszak beiratkoztam tanfolyamra, ha epp nem volt suli meloztam, hosszabb szunetben kulfold, mikor nem kellett dolgozi tanultam... igy
megegyszer koszi mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!