Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megélni Budapesten. Mégis...

Megélni Budapesten. Mégis mennyibol?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Erdélybol származo, jelenleg svédországban élo 20 éves lány vagyok. Végzettségem szerint matematikus, informatikus és masszor :)

Most szeretnék Budapesten tovább tanulni, résztvenni pár tanfolyamon és esetleg egy hosszabb (kb 1 éves sulit is elvégeznék). De nem tudom, mire számitsak, mennyi pénzre lesz szukségem? Voltam már párszor Magyarországon; átutazoban, vagy turistaként :p igy azt sem tudom, hogy pl egy kenyér mennyi?

Mennyiért kapok szállast? Mibe kerul a kaja? és a kozlekedés? szorakozni itt sem járok. És találnék esetleg valami munkát is, a suli mellett?

várom válaszaitok, egyetemisták elonyben, de mindenki véleménye érdekel. elore is koszi

2012. márc. 1. 08:54
 1/8 anonim ***** válasza:

Szállás 40, kaja 30 + közlekedés.

100 ezerből megélsz normálisan, 60-ból nehezen.

2012. márc. 1. 08:59
 2/8 anonim válasza:
90%
A rezsit is bele kell venni tehát 40+rezsi.
2012. márc. 1. 09:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Én koleszos vagyok, tehát a szállásra csak havi 10000 fordítok, néha hozok otthonról kaját, ha tehetem magam főzök, és jól megfontolom hogy mit veszek, és így a szálláson kívül, ha nagyon összehúzom magam 30-at adok ki kajára és egyebekre.
2012. márc. 1. 09:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha lakótárssal közösen fizettek albérletet, akkor a lakhatás már kijöhet 40-45 ezerből is rezsivel együtt. Ha nem ragaszkodsz külön szobához, akkor kevesebből is. Ilyesmiről tudsz tájékozódni az albérletet hirdető oldalakon (alberlet.hu például), igaz a rezsit nem mindig írják ki. A kaját én 20 ezer alatt meg szoktam oldani, bár nagyon spórolok, a helyi felnőtt havibérlet kb. 10 ezer.

A végzettségeid alapján, szerintem volna esélyed munkát találni. Sok sikert!

2012. márc. 1. 09:45
 5/8 anonim ***** válasza:

Off

Wow..20 évesen hogyan lehetsz már matematikus, informatikus és masszőr is?

2012. márc. 1. 10:36
 6/8 A kérdező kommentje:

koszi a sok es gyors valaszt... :) sokat segitettetek

hogyan... haaat... lemondva minden szorakozasrol, baratokrol es mindenrol.. ha a suliba volt egy kis lazabb idoszak beiratkoztam tanfolyamra, ha epp nem volt suli meloztam, hosszabb szunetben kulfold, mikor nem kellett dolgozi tanultam... igy

megegyszer koszi mindenkinek

2012. márc. 1. 15:00
 7/8 anonim ***** válasza:
89%
47.000-ből meg lehet élni... :P
2012. márc. 1. 21:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Maradj Svédországban!
2012. márc. 1. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!