Szakdoga kérdőív kiértékelése-ezen fogok elbukni. Hogy kell?
Egyszerűen nekem ez nem megy...
Egyáltalán nem tudom hogy kezdjek neki. Excelben kéne.. SPSS-sel próbálkoztam de esélytelen.
Tanítottak nekünk ilyesmit középsuliban, de egy egyszerű tortadiagrammot nem tudok megcsinálni.
Néztem neten az idevágó oldalakat, de nem vittek előbbre..
Ilyen egyszerű dolgot nem tudok megcsinálni:
pl ha azt akarom diagrammon ábárolni, hogy az egyes korcsoportok hány százalákát teszik ki a teljes mintának?
mondjuk van 100 főm.
A korcsoportok:
18-25
25-35
35-45
45-55
55 felett
és pl a 100 főből 20 fő 18 és 25 év közt van, 32 fő van mondjuk 25-35 közt stb..
II. Vagy hogy van 5 válaszlehetőségem (pl kutya, macska, ló, szamár, fecske)
és hogy 10% (vagy mondjuk 15 fő) adta a "kutya" választ, 20 fő a szamarat stb.
illetve:
van egy 15 válaszlehetőséges lista, és azt akarom ábrázolni, hogy az x válaszlehetőséget 13 fő jelölte első helyen, y válaszlehetőséget 10 fő 2.helyen...
bocsi tudom ez így bonyolult:S
de a konzulens amúgy se segítőkész ilyesmiben meg biztos nem ülne le velem elmagyarázni... Gondolom evidensnek vesiz h tudom:(
Nagyon el vagyok keseredve, h ennyire nem megy.
excelbe beviszed az adatokat:
Pl. egy oszlopban a válaszlehetőségeket, a,b,c,d,e stb. mellette az oszlopban az egyes válaszlehetőségekre az érkezett válaszok számát. ha kész, kijelölöd az egészet, rákattintasz arra, hogy diagram beszúrása, ott felkínálja a lehetőségeket, választasz egy megfelelő diagramtípust, és kész.:) ha valamelyik ponton nem világos, akkor írj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!