Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Félek, hogy kifognak rúgni az...

Félek, hogy kifognak rúgni az egyetemről mert nem vagyok elég jó. Mással is van így?

Figyelt kérdés

Arra az egyetemre járok ahova már 6.-os korom óta szerettem volna.Most viszont, hogy bejöttek nehezebb tantárgyak, most kezdek bepánikolni. Nagyon szeretek ide járni, de már elveszi az egésztől a kedvem az hogy megint majd jön a vizsgaidőszak és mivan ha megbukok sok tárgyból?Sajnos nem tudok valami hatékonyan tanulni...Úgy félek hogy kifognak rúgni. Nem akarok innen elmenni!!:(

Előző (első) félév 4,2-es átlagom lett viszont szerintem ez is csak azért történhetett meg mert túl könnyű volt , puskáztam , segítettünk egymásnak stb...Mi lesz ha most majd rám szakad a sok tanulnivaló és nem tudok vele megbirkózni?? Úgy látom másoknak sokkal könnyebben megy,bár ez a tanulmányi átlagon nem látszik, de akkor is úgy érzem. Az érettségim szín 5lett, viszont még ott is tudtam csalni.Angolból nem csaltam, (nyelvvizsgán igen, hallásértésnél lenéztem a mellettem ülőről) magyarból sem, viszont törit megbeszéltem a mögöttem ülővel(nem is értem nekem hogy lett jobb mint neki)..nincs semmi önbizalmam .Tényleg félek, hogy nem fog összejönni a diploma.Szakdolgozat írástól már előre rettegek, mert sosem voltam valami jó fogalmazó..Egyszerűen mintha nem lennének önálló gondolataim.

19L

2012. febr. 28. 15:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Melyik egyetem milyen szaka ez?

Ne félj, én előző félévben ugyan így voltam, sok matek volt, nehéz tárgyak, ha a beugrók nem lettek hibátlanok 0 pont volt a vizsga...Még is sikerült a félévem.

Ha meg is buksz valamiből felveheted még egyszer, és vizsgázhatsz még 2szer belőle vizsgaidőszakban, úgyhogy nem olyan egyszerű megbukni ha tanulsz és érted meg érdekel.

2012. febr. 28. 18:18
 12/17 A kérdező kommentje:

hát igen üldözési mánia az van bőven...

Nálunk csak 2X lehet felvenni össz vissz...

2012. febr. 28. 19:46
 13/17 anonim ***** válasza:
igen, nálunk is, mindkét felvételkor 3 szor lehet vizsgázni, legalább privátban küldd el, hogy milyen egyetem melyik szak:) kíváncsi vagyok.
2012. febr. 28. 19:51
 14/17 anonim ***** válasza:
Aha, az jó szak:) ne aggódj, menni fog, kitartás.
2012. febr. 28. 20:25
 15/17 anonim ***** válasza:
4.2es átlag akkor biztos nem informatika kar. Kamerák mellett próbálj meg nálunk puskázni :)
2013. jan. 13. 21:54
 16/17 anonim ***** válasza:
A kérdésedre válaszolva: Igen, más is van így ezzel, annyi különbséggel, hogy valaki tényleg megalapozottan félhet tőle, mint pl. én. Jogi egyetemen vagyok, harmadéves, és jelenleg ott tartok, hogy van több tárgy is, amivel elcsúsztam, de van köztük egy (elég fontos) tárgy, amivel már 4x próbálkoztam, és még mindig nem sikerült. Még van két esélyem és kalap kabát, nincs több esélyem.:( A szomorú az az egészben, hogy én rohadtul nem akartam ezt, már majd' beleszakadtam a tanulásba, kész idegbaj volt, és még így se, nem lustaságról szól ez az egész. Most nagy bajban vagyok. Mindenki mondhatja, hogy minek jöttem ide, de én meg totál kétségbe vagyok esve, mert igazából mostanra, mikorra sikerült megbarátkoznom a gondolattal, hogy igen, én jogász leszek, lehet, hogy ennyi volt. Pszichológiára szerettem volna menni, de ez lett belőle, és első két évben tényleg nem szerettem az egészet, de mostanra tényleg megszoktam, és elhatároztam, hogy elvégzem, bármi áron, ugyanis nem szokásom félbe hagyni dolgokat. Ironikus a sorstól, nem? Elhúzta előttem a mézesmadzagot, úgy, hogy az idei szorgalmi időszak már egész jól ment, minden zh-m jól sikerült, nem volt egy pót zh-m se, így elhittem, hogy most már megerősötem, és jobban belejöttem. -Valóban sokat tanultam. Aztán jött a vizsgaidőszak, és rögtön egy bukás, abból a bizonyos tárgyból.:( Napi 12 órákat készültem, és erre egy nyomorult beugró miatt, ami 1 ponton múlott, elhasaltam. Teljesen kétségbe vagyok esve, néha már úgy érzem, nagyjából mindegy, hogy mennyire töröm magam, ha bele szakadok is csak megszívom, valahogy nem nagyon szokott szerencsém lenni mostanában a vizsgákkal. Ha mégis úgy látszik, hogy kezdenek egyenesbe jönni a dolgok, mindig minden újra elsz...dik egy idő után. Még kihasználom mindenképp amíg lehet, minden lehetőséget, nem adom fel, de nem bírnám elviselni ha kitennének, mint sz...s macskát a hóra. Így is semmi önbizalmam még mindig.
2016. dec. 29. 10:59
 17/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, rendbe jöttek a dolgok, megoldódott.:) Hála Istennek!
2017. jan. 27. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!